Täna saab Rootsiturul ühiselt laulupidu vaadata

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullune üheslaulmine oli esimene suurüritus, millele Haapsalus Rootsiturul ekraani vahendusel kaasa sai elada. Foto Arvo Tarmula

Täna saab Haapsalus Rootsiturul ühiselt kaasa elada Tallinnas toimuvale laulupeole.

Selleks puhuks on Rootsiturul välja pandud suur ekraan ning Karja tänav on Saue tänavast Rootsituru ringini liikluseks suletud. Laulupeo ülekanne algab kl 14, kuid juba kell 11 saab Haapsalus ekraanilt jälgida salvestust tantsupeo kontserdist.

Esimest korda maakonnakeskustes toimuvaid laulupeo avalikke ühisvaatamisi vahendab Eesti rahvakultuurikeskus. Ühisvaatamise praktilise poolega tegeleb Haapsalus Haapsalu kultuurikeskus.

„Ühine koosolemine, õlg-õla kõrval, on kindlasti toredam kui kodus eraldi vaadata. Alati saab ka kaasa laulda,” kutsus kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi inimesi Rootsiturule. Ta lisas, et senised ühisvaatamised nagu üheslaulmine mullu suvel ja Eesti 100 ühistantsimine aastavahetusel on inimestele meeldinud. „Juba tookord mõtlesime, et oleks tore ka laulupidu näidata,” lisas Murumägi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments