0

TS Laevad on sel aastal Rohuküla-Heltermaa liinil vedanud 83 600 reisijat

Avatar

BNS

Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Tiiu. Urmas Lauri

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv riigifirma TS Laevad vedas aasta esimeses kvartalis 345 992 reisijat, mida on 6 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Riigifirma poolt veetud sõidukite arv kasvas võrreldes 2018. aasta esimese kolme kuuga 9 protsendi võrra 167 124 sõidukini. TS Laevade juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul mõjutas kasvunumbreid eelkõige märtsikuu madal võrdlusbaas.

„2018. aasta märtsis pidime madala veetaseme tõttu Rohuküla-Heltermaa liinil kehtestama lastipiiranguid ning kokkulepitud veomahust olime sunnitud tegema 30 reisi vähem. Selle aasta märtsis toimusid kõik reisid plaanipäraselt ning Rohuküla-Heltermaa liinil tehtud reiside arv oli mullusest 5 protsenti suurem,” ütles Kaabel pressiteate vahendusel.

Rohuküla-Heltermaa liini kasvas kolme kuu reisijate arv aastavõrdluses 15,9 protsenti  83 602 inimeseni.Virtsu-Kuivastu liinil reisis kolme kuuga kokku 262 390 inimest ehk 3,5 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Üle veetud sõidukite arv kasvas Virtsu-Kuivastu liinil 124 733 sõidukini ehk 5,8 protsenti ning Rohuküla-Heltermaa liinil 42 391 sõidukini ehk 17,5 protsenti.

Esimeses kvartalis oli laevade täituvus Virtsu-Kuivastu liinil 48 protsenti ja Rohuküla-Heltermaa liinil 46 protsenti. Kolme kuu jooksul väljus kõikidest tehtud reisidest 99,4 protsenti õigeaegselt.

Mullu vedas suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv riigifirma rekordilised 2,3 miljonit reisijat. TS Laevade emafirma on börsil noteeritud Tallinna Sadam, mille enamusosalus kuulub riigile.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz