Galerii: Augustibluus avas tänavuse hooaja

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17
Augustibluusi avapeol esines Andres Roots. Mihkel Puhm

Neljapäeva õhtul oli Haapsalusrestoranis Flamm Augustibluusi avaüritus, kus esines Eesti tuntuim bluusiartist ja üks tihedamatest Augustibluusil esineja Tartu muusik Andres Roots.

Flamm oli sel puhul rahvast täis ja ligi tunniajase tasuta kontserdi jooksul muutus ruum umbseks. „Kui eespool on liiga vali või tagapool on liiga vaikne, siis visake mind kui midagi ei meeldi,” ütles Roots.

Kõik kontserdile tulnud olid aga Rootsi esinemisega rahul.  Bluusimuusikat ei olnud täis mitte ainult restoraniruum, vaid see kostus ka vaiksele Karja tänavale.

Samuti ütles Roots, et tänavu suvel ta festivalile esinema ei tule. Alates aastast 2000 on Roots erinevate kollektiividega Augustibluusil esinenud 15 korda.

Samal ajal avapeoga, avalikustasid festivalikorraldajad ka esinejad. Peakorraldaja Indrek Ditmanni sõnul veel mõne esinejaga läbirääkimised käivad ja lõpliku on ajakava koos esinejatega avaldavad nad mai alguseks.

Traditsiooniliselt on peaesinejad pärit bluusi sünniriigist USAst. Tänavu on üks peaesinejatest Indias sündinud Aki Kumar, kes jättis oma kodumaa, et asuda tarkvara insenerina tööle Silicon Valley’s. Samal ajal avastas ta bluusimuusika, millesse hakkas segama India muusika elemente.

Ditmanni sõnul on aastatega kasvanud Augustibluusil Eestist pärit muusikute osakaal. Tänavusel bluusil astub üles kümme kohalikku bändi. Nende hulgas ka Bourbon Sugar, kes esines neljapäeva  õhtul Tallinnas Urban Baris olnud Augustibluusi avapeol.

Traditsiooniliselt olid avapeol müügil soodushinnaga festivalipassid, samuti möödunud aastaseks Augustibluusiks valminud raamat „125 hetke”.

Tänavu toimub Augustibluus 2.-4. augustini.

Fotod: Mihkel Puhm

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments