Lääne-Nigula volikogus lahvatas solvanguskandaal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mutso sõnul ajendanud teda selleks volikogu eelmisel istungil toimunud vahejuhtum. Foto: Urmas Lauri
Reformierakondlasele Marek Topperile heidetakse ette teisi inimesi solvavat ja alandavat käitumist. Foto: Urmas Lauri

Eilsel Lääne-Nigula vallavolikogu istungil luges sotsiaalkomisjoni esimees Leili Mutso ette pöördumise, milles kutsus volikogu liikmeid loobuma teisi inimesi solvavast ja alandavast käitumisest.

Sotsiaalkomisjoni esimehena andis Leili Mutso ülevaate komisjoni aasta jooksul tehtud tööle. Seejärel luges ta ette paberilt ette pöördumise.

Mutso ei eitanud, et oma pöördumise suunas ta eelkõige Reformierakonda kuuluvale Topperile.

Mutso sõnul ajendanud teda selleks volikogu eelmisel istungil toimunud vahejuhtum. „Vihast pakatav, näitas sõrmega vallavanema peale, et sina kuulad, mis meie ütleme!” kirjeldas Mutso Topperi käitumist. „Ütle ilusti seda! Miks me peame alandama. Üks inimene, kes istungil osales, helistas mulle, ütles, et tal on süda paha sellest.”

„See on vägivaldse inimese käitumine, kui ei arvestata teise inimesega,” nentis Mutso. „Nad ei saa nagu aru oma volikogu liikme tööülesannetest.”

Kuigi Mutso ei nimetanud oma pöördumises ühtegi nime, ajendas tema väljaastumise reformierakondalse Marek Topperi väljaütlemised ja käitumine istungitel.

Lääne Elu uuris Marek Topperilt, kas see pöördumine oli temale suunatud.

Milline pöördumine?

See, mida Leili Mutso…

Ei, ma ei tea, kellele ta suunab pöördumisi. Aga volikogu ongi ju selline koht, kus esitatakse küsimusi. See on ju kõigi volikogu liikmete õigus. Kui lihtsalt osad seda ei kasuta, siis on see ju nende probleem.

Teie ennast sellest puudutatuna ei tunne?

Ei, mina küll ennast puudutatuna ei tunne! Kui Leili Mutso on selles valimisliidus [Mutso kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda], kus kogu aeg tuleb neid…, siis võibolla ta lihtasalt ei ole nii kõrge valulävega, et volikogus tööd teha.

 

Mutso sõnul ajendanud teda selleks volikogu eelmisel istungil toimunud vahejuhtum. Foto: Urmas Lauri

Leili Mutso pöördumine

Tihti tuleb mõne volikogu liikme poolt ette inimeste suhtes solvavat või alandavat käitumist, mis on alavääristav. Taktitunne on see oskus, millega arvestatakse teiste inimeste tunnete ja arvamusega. Kui meie töökeskkond on pingeline ja mürgine, siis see nõrgestab inimeste tervist ja koostöö ei anna häid tulemusi.

Olles aastaid tegelenud vägivallaohvritest laste ja naistega, julgen eksperdina öelda, et ebaviisakas ja teisi alandav käitumine on vaimne ja emotsionaalne vägivald teiste inimeste suhtes ja me ei tohiks ükski seda sallida.

Lihtsa inimese suurim varandus on head kombed. See pole ei ostetav ega müüdav, aga sellel on sageli kulla hind. Palun austage üksteist!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik2
4 aastat tagasi

Kohe näha, et Topper ise kommenteerib siin vihaselt ja ka teised tema kaaskondlased. Pole võimalik, et nii palju halvustavaid ja Reformi kiitvaid “noori emasid” siin sõna võtab:) Pange oma labane trollivabrik kinni ja vaadake lihtsalt peeglisse…

Nõvalt
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik2

No siin ikka õnnelikud emad, kes on tänulikud, et ei jäänud sünnitoetuseks ainult 320 eurot Nõva erandiga nagu vallavalitsus ja sotskomisjon soovisid, aitäh Reform. Vaadates statistikat, siis iga kolmas läänlane toetabki reformi ja miks sa imestad, siis nende toetust ka siin? Järgmistel valimistel toetab juba iga teine vaadates tänase vallavalitsuse tegematust j hoolimatust

Kodanik2
4 aastat tagasi
Reply to  Nõvalt

topper ära soga 🙂 Sa oled Kullamaalt mitte Nõvalt.

Troll kes joomisega minema kihutati
4 aastat tagasi

Hallo pr Leili Mutso. Millest sa muidu seal pajatad?) Räägi mis vallas oled ära teinud, paljud on abi saanud? Milliseid ettepanekuid mis täide viidi sina konkreetselt esitasid?

Taebla elanik
4 aastat tagasi

Vanasõna ütleb: Üks rumal (Taebla troll…) mõistab enam küsida kui üheksa tarka vastata!

Taebla mees
4 aastat tagasi

See suur vald on omadega p..s Sellist vallavanemat pole eales nähtud. Taeblat enam pole. Kadunud on sport,kultuur Vana EPT maja seisab tühjana. Maja on must ja koristamata.Ei ühtegi üritust ega võistlust,ainult jooma peod, need ka kord aastas.Üleskutse,taastame Taebla valla.

Üleskutse
4 aastat tagasi
Reply to  Taebla mees

Taastame Oru valla ka !

Vana
4 aastat tagasi

Niimoodi siis töötabki Läänemaa kohalik trollivabrik. See, kes kutsub üles lugupidamisele ja viisakusele, seda alandatakse ja valatakse üle avaliku halvustamisega. See aga, kes ei oska käituda, solvab ja halvustab, see saab õiguse ja heakskiidu.

kui ei osata kuulata, rääkida siis ammugi mitte
4 aastat tagasi
Reply to  Vana

Solvaja ja halvustaja näitab enda haritust. Tõenäoliselt pole tal endal sellest sooja ega külma, et nõnda madalal see tase on.

To vana
4 aastat tagasi
Reply to  Vana

Tee omale asi selgeks.

Ruudi
4 aastat tagasi

Topper anna tuld !!! Kohe näha,et ajad õiget asja-ega muidu kingad pigistama hakka mõnel.

Kõik
4 aastat tagasi

istungid tuleks salvestada (pilt+heli) ja teha avalikult kättesaadavateks.

noor ema
4 aastat tagasi

Tänu nendele reformikatele on ka sünnitoetus vallas normaalne, hea et nii läks. Suur abi noortele peredele. Julged inimesed, kes julgevad volikogus sõna võtta ja ettepanekuid teha.

Kullamaa
4 aastat tagasi

No naljahambad topper ja ratas võiksid tagasi oma kullamaa kolhoosi kolida, mitte poliitikas reformikate järgi sõrkida

To Kullamaa
4 aastat tagasi
Reply to  Kullamaa

Just need inimesed ongi seisnud Kullamaa inimeste eest, teised vaatavad kuidas taskuid täita.

hehh
4 aastat tagasi
Reply to  To Kullamaa

Ja mitte ainult Kullamaa vaid ka teiste eest. Protokolle lugedes vaatad ja hoiad kahe käega peast kinni, kuidas mõned saadikud suudki lahti ei tee või lausa oma piirkonna vastu töötavad

Totu
4 aastat tagasi
Reply to  To Kullamaa

Aga kus on Liivi tasuta bussid ?

Sass S.
4 aastat tagasi
Reply to  Totu

Ja Üdruma rahvas peab ikka piletiraha välja käima .

To Sass
4 aastat tagasi
Reply to  Sass S.

Küsi oma esindajalt, keda valisid!

Kodanik
4 aastat tagasi

Vaadates volikogu protokolle, siis on tegemist vägagi terava pliiatsiga, head trollid tehke omale asi selgeks ja tutvuge protokollidega, seal kõik kirjas.

Eerika
4 aastat tagasi

Leili Mutsol pigem tähelepanu vajadus. Kas õpitud abitus on ka vägivalla ohver?

Eerikale
4 aastat tagasi
Reply to  Eerika

sa päris sassis, sul endal tähelepanu vajadus, kui sellist jura suust välja ajad