Talvised temperatuuride kõikumised on mõjunud teekatetele laastavalt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maanteeameti lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. Foto: Urmas Lauri

Maanteeameti lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. Foto: Urmas Lauri

Selle talve suured temperatuuride kõikumised on mõjunud väga halvasti teekatetele ning palju on tekkinud löökauke ja pragusid, nentis maanteeamet oma pressiteates.

„Kogu talve jooksul toimunud külma ja sula pidev vaheldumine ning sellest tingitud tihedam kloriidide kasutamine on jätnud jälje paljudele teedele,“ tunnistab maanteeameti lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. „Katete lagunemist on vähem neis kohtades, kus liikluskoormus on väiksem.“

Talvel on hooldeettevõtted parandanud suuremad ja ohtlikumad katete lagunemised jooksvalt, järgides tehnoloogia valikul ilmastikku. Peamiselt kasutatakse külma asfalti või bituumenit ja killustikku. Paraku asfaltkatte parandamine vajab sooja ilma ning hiljemalt kevadel tuleb enamus parandusi ümber teha. Väga külmade ilmadega paigaldatud külmsegu peab halvemal juhul vastu mõned päevad, plusskraadidega paigaldatud külmsegu võib vastu pidada kevadeni. Sobiva ilmaga lapitakse auke ka bituumeni ja killustikuga, mis on märgatavalt püsivam lahendus.

„Kõige hullem aeg ehk märtsi lõpp ja aprilli algus on veel ees, kuna siis teede lagunemine intensiivistub,“ tõdes Vaidla. „Ent hooldepartnerid on valmis ning teede parandamisega alustatakse niipea kui ilm seda võimaldab.“

Just seetõttu on maanteeamet juba asunud kehtestama massipiiranguid nii kergkatetega kui ka kruusateedel. Sealgi on olukord keeruline, sest osa teid on jääs, osa külmunud ning osa juba kuivad. Maanteeamet ootab liiklejatelt mõistvat suhtumist ja palub kehtestatud piirangutest kindlasti kinni pidada.

Operatiivset infot kehtestatud massipiirangutest saab portaalist Tark Tee või maanteeinfokeskuse lühinumbrilt 1510.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S
5 aastat tagasi

Kõige laaastavamalt Haapsalu tänavatele on siiski mõjunud Haapsalu linnavalitsus. Sulgeda peamine sissesõidutee js suunata liiklus kõrvaltänavatele ja seda peaaegu aastaks… Selle peale ei tuleks enamus debiilikuid aga näe, meie linnavalitsuse omad tulid…

Tavaline Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  K.S

Aga selle eest ei lagune jälle Tallinna mnt..

Nimi kohustuslik
5 aastat tagasi
Reply to  K.S

Mine LV-sse tööle,kui nii tark oled

juss
5 aastat tagasi

Ei saa, sinna võetakse ainult poolemeelseid!

Ahhoi
5 aastat tagasi

No ei ikka lähe küll! Plats puhtaks, siis võiks ju mõelda.

Nimi kohustuslik
5 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

Tee siis puhtaks. Äss kommentaariumis kõvatama aga endal julgust pole,et minna ja vastutada ning omasuguste tolade idiootset juttu kuulata

K.S.
5 aastat tagasi

Tolad, kes võtavad vastu idiootlikke otsuseid istuvad meil kus?