Haapsalu veekeskuses ei ole lubatud suvalisest kohast vette hüppamine

Veekeskuses hullavad lapsed segavad tihtipeale ujujaid. Foto: Arvo Tarmula
Veekeskuses hullavad lapsed segavad tihtipeale ujujaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu veekeskuses tekitavad külastajatele muret lapsed, kes hüppavad vette suvalisest kohast ja ujuvad risti üle radade.

Sellest kirjutas ajakirjanik Ene Pajula teisipäevases Lääne Elus arvamusloo. „Peaaegu alati on basseinis mõni laps, kes tahab vallatust teha – hüpata vette suvalisest kohast raja kõrvalt, vaatamata sedagi, kas keegi ette jääb, ja ujuda risti üle radade. Kui ühele noorhärrale (nii umbes kümneaastane) ütlesin, et nii ei kõlba, kähvas ta vastu: „Ma maksan! Ma võin teha, mida tahan!”” kirjutas Pajula.

Pajula küsis retooriliselt, kas tuleb käia ujumas vaid siis kui trennid on läbi. „Kusjuures see ei välista neid, kes üksteist üle terve basseini taga ajada tahavad,” vastas ta ise oma küsimusele.

Ka tundus Pajulale, et ujulas olevate instruktorite tööülesannete hulka ei kuulu korra hoidmine. „Või ongi see, et las lapsed müravad, ujula ametlik seisukoht?” küsis Pajula.

Haapsalu spordibaaside müügijuhi Karel Mölli sõnul seesugune käitumine ujulas lubatud ei ole. „Kui ta just hüppab, siis keegi ei saa teda ketti panna ja pingul nööri hoida,” ütles Möll.

Mölli sõnul on hetkel kui laps juba vette hüppab hilja teda takistada, kuid lisas, et ujulas korra hoidmine on instruktorite tööülesanne. Mölli sõnul on instruktoritel hea vaade veekeskuses toimuva üle ja kui ujula reegleid on rikutud, peavad nemad seal korra tagama. „Nende töö on seal korda hoida,” ütles Möll.

Möll lisas, et on olnud ka olukordi, kui liutorus tekitatakse suur tropp ja sellisel juhul on instruktor liutoru viieks minutiks kinni pannud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)ujula
5 aastat tagasi

On ikka lugu küll, lapsed hüppavad vette ja ujuvad üle radade. See nõuab politsei sekkumist mulle tundub. Vähemalt ei istu toas arvutis/telefonis. Mind ei häiriks ja üldjuhul kellegile otsa ei karata ja risti selga ei ujuta..

mutt
5 aastat tagasi

Lapsed peavadki ujulas möllama, see on neile tervislik. Kes ei taha juukseid basseinis märjaks teha, siis ei maksa ujulasse minna.

Ujuja
5 aastat tagasi

Nii, jäi mainimata ka see, et tegemist on ujulaga mitte lastehoiuga! Kui vanemad ei suuda oma lastel silma peal hoida ei ole see instruktori töö neid karjatada!

Üks mees
5 aastat tagasi

Las lapsed möllavad, peaasi et õnnetust ei juhtuks.

Supleja
5 aastat tagasi

Kas see instruktor, kes seal klaasi taga arvutit/nina/telefoni nokib? Käin kord nädalas ujumas ja ei ole mina veel näinud, et see noorsand või neiuke sealt kambrist oma auväärt tagumendi välja oleks vedanud. On härra müügijuht kindel, et need instruktorid ka selle ülesande olemasoluga kursis on?

kodanik Haapsalust
5 aastat tagasi
Reply to  Supleja

See neiuke on jah suht tuim tükk. 10+ aastastele poistele antakse ujumisrõngas lolli mängimiseks. See et neiu kõrvaklapid peas seal istub pole normaalne. Kui oli härra turvamees instruktoriks, siis käis tegi ümber basseinide aeg ajalt tiiru.
Lapsi peab seal ise korrale kutsuma. Ega nad siis ka aru saa.
Noorhärra ei istu terve aeg putkas, see ikka liigub ringi.

Supleja2
5 aastat tagasi
Reply to  Supleja

Minu arust need eelmised instruktorid just istusid kubet laiaks ja mõnulesid ise mullivannis,mis minu teada pole lubatud.Inimesed teevad oma tööd täiesti normaalselt , pole vaja nokkida. Ja vanemad võiks ise ka oma jõnglasi rohkem jälgida, ise ujudes vahel imestan mis trikke need põngerjad teevad. Aga noh, keelata ka ei saa ,politseiriik, pannakse kinni kohe 😀

Ujuja
5 aastat tagasi
Reply to  Supleja

Olen väga sagedane ujula külastaja ja olen näinud mitmeid kordi kui nad korda loovad seal laste seas. Ja üldjuhul kui külastan ujulat, ma ujun mitte ei vahi kes nokib nina vms! 😂

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kurta pole siin midagi “vaba kasvatus”.Jõmmid liikluses,jõmmid suusamäel,purjakil jõmmid lennukis ja laeval jne.Miks siis nende järglased peaksid paremad olemad !
Mida see instruktor teha saab – ta lihtsalt saadetakse sinna kus pime on !