Lihulas mängiti saalijalgpalli Taebla Auto karikatele

Autasustamine, Jaanus Getreu jagab auhindu ja võtab turniiri kokku. Foto: Terje Lukats
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Ühispilt. Foto: Terje Lukats

Eesti riigi 101. sünnipäeval mängisid Lihulas saalijalgpalli 2009.-2010. aastal sündinud lapsed. Toimus Taebla Auto XI karikaturniir saalijalgpallis Kokku osales kuus noorte võistkonda.

Taebla Auto ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi on noorte jalgpallialast koostööd teinud 15 aastat. Nimetatud noorteturniir toimus üheteistkümnendat talve. Eelmised kümme turniiri on toimunud alati ühel veebruari nädalavahetusel, erinevate vanuserühmadega. Sellel talvel mängisid turniiridel kolm eri vanusegruppi ja võistlused toimusid läbi talve. Viimane neist, 2009-2010 toimuski nüüd, Eesti Vabariigi sünnipäeval. Tänane ja eelmised kaks, detsembris toimunud 2006. ja 2008. sündinud noorteturniiri tõid Lihula Gümnaasiumi Spordihoonesse kokku 22 võistkonda, ligemale 250 lapsega.

Pühapäevane turniir toimus kuue võrdse võistkonna osavõtul. Lihulas mängisid Lõuna-Läänemaa JK, Pärnu JK Vaprus, JK Kratid ja Saue Jalgpalliklubi noored vutipoisid. Võistlus peeti turniirisüsteemis, see tähendab, et kõik võistkonnad mängisid kõikidega läbi. Nii said lapsed viis mängu, viie erineva vastasega. Just see, mis noortele jalgpalluritele vajalik. Erinevad mängud, erinevad vastased, just see, mis rikastab noore spordilapse mängupraktikat ja annab uusi erinevaid kogemusi. Võistluses, kus mängivad 9-10 aastased lapsed on eelkõige tähtsaim rõõm ja lust, mida peame noortele pakkuma. Kindlasti on ka värava ja võidurõõmud tähtsad. Kuid kui laps tuleb platsilt rõõmsana äsja saadud mängukogemuse üle, oleme teinud kõige olulisema. Tänasel turniiril osalejad näitasid kõik ägedat mängu. Kuid kui auhinnalaual on karikad ja medalid, siis tuleb ikka ka väravaid lüüa. Turniir oli nii huvitav, et lõppjärjestus sai selgeks alles peale viimast kohtumist…

Teistest veidi rohkem said palle väravasse Saue Jalgpalliklubi noored. Teiseks võitles end JK Kratid ja kolmandaks kodumeeskond Lõuna-Läänemaa JK. Neljas-viies olid Pärnu JK Vaprus Kollane ja Pärnu JK Vaprus Must, kuuendaks mängis end Lõuna-Läänemaa JK II võistkond.

  • I koht: Saue Jalgpalliklubi: Aironas Lehtse, Reminas Lehtse, Kristof Tammeleht, Gerd Matis Rootalu, Ville Kikas, Kristjan Strastin, Mattias Lepp, Jorsten Hain. Treener Algis Kelder.
  • II koht: Gert Tikerpuu, Andri Rüü, Hardi Laur, Oskar Notton, Sten Valdman, Marion Olenko, Ron-Edvard Masing, Kennerth, Paes, Marvin Korpe, Jakob Müür, Mihkel Tameri. Treener Mikk Pärt.
  • III koht: Sten-Andre Kukispuu, Andri Jaanus, Kevin-Mart Põldman, Elmo Linno, Henry Kurnim, Raiko Tšorni, Märt-Enn Soovik, Eenok, Arpiainen, Kaur Alanurm, Tormi Ulm. Treener Jaanus Getreu.

Taebla Auto poolt oli kõikidele võistkondadele uhked karikad. Turniiri toetasid auhindadega veel Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, Eesti Jalgpalli Liit, Kvaliteetaken OÜ. Suur tänu ka kohtunik Aaro Õismetsale ja sektretäridele Helena Klimpušile ja Kerlin Rüütlile.

Väga tore oli autasustamisel lastele medaleid jagada nii suure lastevanemate hulga ees. Lastevanemate hulk oli viimaste aastate Lihulas toimunud turniiride suurim ja see näitab, kuid lastel on toetus tribüünil ja väljakukõrval alati olemas.

Suur tänu kõik klubid ja lapsevanemad, et tulete oma noortega meie väikeses maakohas toimuvatele turniiridele

Fotod: Terje Lukats

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tormi
5 aastat tagasi

Vägev üritus oli,tänud toetajatele ja muidugi Jaanusele.