Täna Linnamäel toimuv valimisdebatt pahandas Elurikkuse Erakonda

Märt Randoja

Linnamäe arenguselts korraldab täna õhtul valimisdebati Lääne-Nigula volikogust riigikokku kandideerijate vahel. Omavahel debateerivad sotsiaaldemokraatide kandidaat Neeme Suur, Reformierakonna kandidaat Jaanus Ratas ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaat Hardi Rehkalt.

Lääne Elu kirjutas sellest möödunud nädala kolmapäeval. Debatis osalejate valik pahandas Elurikkuse Erakonda. „Linnamäel kohtuvad valijatega Lääne-Nigula vallast riigikokku kandideerijad, aga seal (ilmunud artiklis) kirjeldatud kandidaatide nimekirjast on ekslikult välja jäetud Märt Randoja nimi, kes samuti kandideerib Lääne-Nigula vallast ja on üles antud Elurikkuse Erakonna kandidaatide hulgas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal. Kuidas te seda kommenteerite?” kirjutas toimetusele Elurikkuse Erakonna kandidaat Enn Kaljo.

„Selles mõttes ei puudu, et artiklis on kirjas: Lääne-Nigula valla volikogust kandideerivate inimeste debatt. Mis on ebademokraatlik ilming iseenesest. Lehes pole midagi valesti,” vastas Märt Randoja.

„Huvitav oleks teada selle ürituse tagamaid, kes korraldas, kes toetas ja miks üritatakse tsementeerida status quo ja tõsta künnist uutele  tulijatele, et piirkonnast valitaks just vana kampa. Eks ta ilus ei ole, aga JOKK, Eesti moodi,” lisas Randoja.

Üritust korraldava Linnamäe arenguseltsi esindaja Elle Ljubomirov ütles, et plaanis alguses kutsuda omavahel debateerima rohkem kandidaate, kuid kuna paljud ei saanud lühikese etteteatamisaja tõttu tulla, siis kutsuti vaid kolm kandidaati – need, kes vallavolikogust kandideerivad. „Siis on kolm võrdset osalist, kellel on samad alused,” ütles Ljubomirov.

Ljubomirov lisas, et lisaks valimisi puudutavatele küsimustele saab uurida neilt ka kohaliku elu kohta. „Nagu nad ise ütlesid, siis riigikogu valimised ei ole inimeste seas väga glamuursed ja populaarsed, võibolla kohaliku elu küsimused on need, mis rohkem huvitavad,” lisas Ljubomirov.

Valimisdebatt algab täna Linnamäel LASi majas kell 18.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
3 aastat tagasi

Avalike vahenditega selliseid üritusi korraldada ei tohiks. Punkt.
Eks on Linnamäe rahva otsustada, keda nad on oma avaliku rahakasutuse juurde lasknud. Ebademokraatlik on see igal juhul ja häbiväärne ühele Eesti Vabariigi kodanikule – leian ma.

Vastaja
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Mis moodi on tegemist avalikke vahenditega? Kas te teate üldse, kust LAS oma tulu teenib/kulu hüvitab? Lisaks poliitiline debatt/vestlus on vägagi avalikkuse huvi.

Zanders
3 aastat tagasi

Elurikkuse Erakond on mõttetu poliitiline sitt

ats
3 aastat tagasi

Sõbrad see ei pahandanud mitte ainult erekonda. Meil ei ole mitte ühtegi tõsiselt võetavat ja linnarahvale suunatud valimisdebatti ju olnudki. Millisest demokraatiast te räägite.