Taavi Lehemaa tõusis Estoloppeti sarjas teiseks

Alutaguse maratoni kuus paremat. Foto: erakogu
Alutaguse maratoni kuus paremat. Foto: erakogu

23. veebruaril toimus Estoloppeti sarja viies etapp. Sarja raames toimus 21. Alutaguse suusamaraton, kus sõideti 44 km klassikalises stiilis. Taavi Lehemaa lõpetas viienda kohaga ajaga 2:06.53, mis tõstis ta tänavusel Estoloppeti sarja jooksvas edetabelis teisele kohale.

Rajal kuni 12 km toimus võistlejate hulgas mitu äramineku katset, kus üheks üritajaks oli ka Lehemaa. Kellelgi see ei õnnestunud. Poolel maal õnnestus siiski neljal sportlasel eest ära minna ja hoida edu lõpuni. Võitis Martti Himma ajaga 2.04.55. Ülejäänud kolm jooksikut kaotasid talle 1 või 2 sekundit.

Lehemaa jäi oma sõiduga väga rahule, mida ta peab oma elu parimaks klassikasõiduks.

Teistest Läänemaa suusatajatest lõpetas 60. kohaga Norman Pirk ajaga 2:21,59; 122. Kalle Kukk ajaga 2:34.36 ja 317. Taivo Tolli ajaga 3:23.10. Kokku oli lõpetajaid 335.

Eelmise õhtu ilmateade lubas sula, kuid tulid hoopis väikesed miinuskraadid. Maakonna parima naissuusataja Jaanika Paalmäe suusad olid vastavalt esialgse ilmateatele ette valmistatud. Enne starti suuski enam ümbermäärida ei jõutud. Et vältida suuremat altminekut, otsustas Paalmäe poolel maal rajalt ära tulla.

Estoloppeti sarja selle aasta viimane etapp toimub 2. märtsil Haanjas, kus pannakse paika ka sarja üldine paremusjärjestus. Ilmselt Läänemaa kaks paremat võistlejad Lehemaa ja Paalmäe lõppkohad saavad olema vatavalt II üldkokkuvõttes ja III naiste arvestuses.

Lehemaal on isegi mingi minimaalne võidulootus. Selleks peab ta lõpetama esimese nelja hulgas ja praegune esikohamees Sander Linnus peaks jääma neljandast kohast kaugemale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments