Lehemaa oli Estoloppeti sarjas teine

Taavi Lehemaa kohta võtmas.

2. märtsil sõideti Haanjas tänavuse Estoloppeti sarja viimane etapp, kus 44 km läbiti klassikalises stiilis.

Eelmise etapi järel oli Taavi Lehemaal võimalus tulla tänavuse Estoloppeti sarja võitjaks. Seda tingimusel, kui tal õnnestub Haanja suusamaratonil tulla nelja hulka ja kokkuvõttes esikohal olev Sander Linnus jääb nelja hulgast välja. Esimene tingimus sai täidetud, teine mitte.

Haanja võistlus algas suusatajate mitmete lahtirebimiskatsetega, kuid kellelgi ei õnnestunud ette minna. Lehemaal see poolel maal lõpuks siiski õnnestus. Tosin kilomeetrit sõitis ta üksi ees, kuid siis jõudis kolmeliikmeline grupp, kus sõitsid Martti Himma, Sander Linnus ja Seefeldi maailmameistrivõistlustelt tagasi jõudnud Marko Kilp, talle järele.

4 km enne lõppu asus gruppi vedama Martti Himma ja 2 km enne finišit otsustas Sander Linnus rünnata. Rünnak õnnestus ja Linnus võttis etapivõidu ajaga 2:16.43. Taavi Lehemaa lõpetas neljandana ajaga 2:17.53.

Estoloppeti sarja kokkuvõttes kuulus Lehemaale Sander Linnuse järel teine koht.

Võistkondadest võitis suusamäärdeid valmistav tehasevõistkond Toko, kuhu kuulus ka Lehemaa.

Järgmine tõsine start saab Lehemaa jaoks olema kahe nädala pärast peetavad Eesti meistrivõistlused maratonis. Lehemaa usub, et paremate Eesti suusatajate tasemeni pole tee väga pikk – mõne aasta pärast võiks ta nendega kindlasti juba rinda pista kui võrdne võrdsega.

Paremuselt teine läänlane oli Haanjas Norman Pirk, kes saavutas kümnenda koha ajaga 2:22.14. Sarja kokkuvõttes on Pirk 19. kohal.

Mati Kallemets saavutas M70 vanuseklassis 5. koha ajaga 3.36.43. M70 vanuseklassi kokkuvõttes oli Kallemets samuti viies. Samas vanuseklassis saavutas Juhan Lukk kokkuvõttes 3. koha.

Parim Läänmaa naine Jaanika Paalmäe tuli Haanja maratonil naiste hulgas 3. kohale ajaga 2:37.17. Sarja kokkuvõtes oli Paalmäe õrnema soo suusatajate hulgas, kus arvesse võeti nii naiste juunioride kui ka veteranide tulemused, viiendal kohal. Naisteklassi arvestuses on Paalmäe aga sarja võitja.

Paalmäe kiitis Haanja lumeolusid, hästi ette valmistatud suuski ja üldse suurepärast korraldust.

Naistest võitis Haanjas maailma tänavuse hooaja teine pikamaasuusataja Tatjana Mannima ajaga 2:22.52.

Eesti suusatajaid tabanud dopinguskandaal Haanjas sportlaste seas peamiseks kõneaineks ei tõusnud. Arvati, et mingil ajal vajub see unustustehõlma ja juhtum aitab meil praegustest valemängijatest vabaneda. Mõne aja pärast kerkivad esile uued sportlased ja neid toetavad sponsorid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juss
5 aastat tagasi

Eesti suusatamises ongi värsket verd vaja.