Jaanika Paalmäe tõusis Estoloppeti sarjas teiseks

Jaanika Paalmäe. Foto arhiiv

9. veebruaril peetud 21. Tallinna maratonil, mis oli ühtlasi Estoloppeti sarja 3. etapp, tuli läänlane Jaanika Paalmäe ajaga 2:02.06 kuuendaks. See tõstis ta naiste hulga Estoloppeti sarjas kokkuvõttes teiseks

38 km pikkuses vabatehnikas maratoni võitis naiste arvestuses N20 klassi võistleja Aveli Uustalu ajaga 1:51.57.

Väga pingeline oli meesteklassi võistlus, kus ühte pearolli mängis haapsallane Taavi Lehemaa. Alates 15 km üritas ta teistel korduvalt eest ära minna, kuid see siiski ei õnnestunud – hiljuti läbi põetud külmetus andis end tunda. Kuid tänu Lehemaa üritustele venis võistlejaterivi üsna pikaks. 400 meetrit enne lõppu oli ette jäänud neljaliikmeline grupp, kes  jaotas omavahel ka lõppkohad. Kahjuks polnud Lehemaal teiste lõppkiirusele midagi vastu panna ja tuli leppida 4. kohaga, aeg 1:41.45.

Maratoni võitis veebruari lõpus Eestit maailmameistrivõistlustel suusasprindis esindav Henri Roos, kes sai ajaks 1:41.19.

Teiste läänlaste paremad kohad: 24. Norman Pirk ajaga 1:46.22; 52. Mardo Moumets ajaga 1:54.53; 118. Madis Uusorg – 2:07.04.

Norman Pirk kerkis Estoloppeti sarja kokkuvõtes kolme etappi järel kümnendaks.

Järgmine etapp toimub juba 17. veebruaril koos 46. Tartu maratoniga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments