Lääne-Eesti ainus hüdrokopter teenib vabatahtlikke merepäästjaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vabatahtlike merepäästjate hüdrokopterit tutvustati avalikkusele Haapsalu uisumaratonil. Foto Kaire Reiljan

Haapsalu vabatahtlike merepäästjate hüdrokopter, mida saab kasutada päästetöödel keeruliste jääolude puhul, on ainus omalaadne Lääne-Eestis.

„Vahet pole, ta sõidab nii jää, vee kui ka maa peal,” tutvustas Haapsalu vabatahtlike merepäästjate eestvedaja Janno Aser hüdrokopterit, mida avalikkusele näidati esimest korda Haapsalu uisumaratonil.

Aser ütles, et hüdrokopter on päästetöödel asendamatu sõiduvahend siis, kui jää- ja ilmastikuolud muude sõiduvahenditega laidudele või merele appi minna ei lase. „ATVd või lumesaanid vajavad paksemat ja tugevamat jääd,” selgitas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lauri Kreen
3 aastat tagasi

Kust see väärsõna “hüdrokopter” jälle leiti? Ta ei ole ju rootori jõul õhku tõusev kopter, samuti pole ta veealuse tiivikuga (hüdro) veesõiduk. See liikur on ju veesõidukite registris, tema ametlik nimetus on tiivikliugur, ka: tiiviksõiduk, tiivikamfiib, tiiviksaan, aerosaan, aeroliugur, (inglise keeles aeroboat, fanboat). Miks merekeele ja lennunduskeele terminoloogide tööd ei austata?