Ohtlik ja ohutu jää: kuidas jääaugust välja ronida

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jääaugust välja ronimiseks tuleb käed panna võimalikult sirgelt jääle ja ise võtta sisse ujumisasend, näitas Janno Aser.

Jääaugust välja ronimiseks tuleb käed panna võimalikult sirgelt jääle ja ise võtta sisse ujumisasend, näitas Janno Aser.

Jääl on mingi imeline tõmme – juba esimene lombile tekkiv kirmetis kutsub end saapakannaga katki toksima, samamoodi kipuvad inimesed veele niipea, kui sinna jääkaas peale tekib.

Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma liikmed on käinud koolides ja üritustel kümneid kordi veest ja jääst ning nendega seotud ohtudest rääkimas. Et sõnad ei jääks pelgalt sõnadeks, on aeg-ajalt mõistlik taas kogeda, mis tunne ikkagi on läbi jää kukkuda ja jääaugust välja ronida. Nii saadi ühel päikesepaistelisel laupäeval Rohuküla lähistel kokku, et teoreetilised ja praktilised tarkused meelde tuletada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments