Soorebane ja piiskopilinnus on nomineeritud Miesi auhinnale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DCIM100MEDIADJI_0193.JPG
Soorebane avati pidulikult mullu 17. septembril. Foto: Urmas Lauri

Euroopa kaasaegse arhitektuuri auhind EU Mies Award avalikustas tänavused nominendid, kelle hulka on pääsenud seitse arhitektuuriteost Eestist. Sõltumatud Euroopa arhitektuurieksperdid, rahvuslikud erialaliidud ja auhinna nõuandev komitee esitasid auhinnale kokku 449 tööd 41 riigist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eestist on auhinnale esitatud sel aastal seitse objekti: galerii Fotografiska (Salto arhitektid), Haapsalu linnus (KAOS arhitektid), Suure-Jaani tervisekoda (Arhitekt Must ja Kuup Disain), Maidla loodusvilla (b210 arhitektuuribüroo), Võru keskväljak (Stuudio Tallinn), kõrgepingeliini disainmast Soorebane (Arhitektuuripraksis PART) ja Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu Ülikooli Narva kolledži ühine õppe- ja majutushoone (3+1 arhitektid).

20. sajandi moodsa arhitektuuri suurkuju Ludwig Mies van der Rohe järgi nime saanud Euroopa Liidu Miesi auhinda EU Mies Award annab Miesi fond Barcelonas välja iga kahe aasta tagant parimale Euroopa arhitektuuriteosele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
2 aastat tagasi

Linnusest saan aru, a see roostes toru???

pisutki
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

…samas see toru on etem, kui kogu liini suured jurakad.