4

Swedbanki läbis miljardite jagu kahtlast raha

Ehkki Rootsi suurpanga Swedbanki tippjuhtkond on varem korduvalt avalikult kinnitanud, et neil pole olnud rahapesukahtlusega ettevõtteid kliendiks ning nad pole olnud rahapesuskeemidega kuidagi seotud, paljastab värske andmeleke, et läbi Swedbanki kontode voolas vähemalt 5,8 miljardi USA dollari jagu kahtlast raha, kirjutab Postimees.

Lekke tõid päevavalgele Rootsi rahvusringhäälingu SVT uurivad ajakirjanikud, kes analüüsisid andmeid viimase viie kuu jooksul. Andmekogu hõlmab endast aastatel 2007 – 2015 toimunud ülekandeid, kus üheks osapooleks oli Danske Banki Eesti filiaalis asuv konto. Ka see leke puudutab otseselt Eesti pangandust, sest kõik Swedbanki osalusega tehingud toimusid panga Balti harudes.

Varasemalt on Swedbanki juhatus eitanud täielikult enda seotust rahapesuskandaalidega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
rae
rae

Täis ei saa ja lõhki ei lähe……Või lähevad?

Linnuvaatleja
Linnuvaatleja

Nonii, hakkab kukkuma see pank. Lendavad pensionirahad ja kõik. Aeg hakata kontosid tühjendama….

TLS
TLS

§ 33. Töötasu maksmise aeg, koht ja viis.
(4) Tööandja peab kandma töötaja töötasu ja muu tasu töötaja määratud pangakontole, kui ei ole kokku lepitud teisiti. (loe nii:kui ei ole kokku lepitud teisiti…. Aga kui tööandja surub peale siis toitke neid swennsone edasi)

mõngel
mõngel

pangad võivad kõike, kuid meie… lihttöölised meil pole mingeid õigusi.

wpDiscuz