Laupäeval võistlesid läänlased koolitantsul

T-stuudio
T-stuudio

Festival Koolitants tähistab tänavu 25. sünnipäeva. Juba veerand sajandit on armastus tantsu vastu aina kasvanud nii tantsijate kui ka tantsuõpetajate hulgas. Juubeliaastal on festivali teemaks „Tants on suurem kui elu”.

Tänavu kuuluvad žüriisse tantsija, tantsukunstnik, ja -õpetaja Raho Aadla,Tallinna Balletikooli klassikalise tantsu õpetaja Kaja Kreitzberg ja tantsuõpetaja ja koreograaf Maarja Pruuli. Sel aastal kuulutab žürii iga kontserdi lõpul välja vaid eripreemiate saajad, finalistid selguvad 20. märtsil aadressil www.koolitants.ee. Veebruari kolmandal nädalavahetusel said oma loomingut näidata suisa kolm maakonda: laupäeval esinesid Haapsalu kultuurikeskuses Lääne- ja Hiiumaa tantsijad.

Hiiu- ja Läänemaa tantsukeel oli tehniliselt hästi lihvitud, küll võib publikule end rohkem avada ja näidata sisemist põlemist, rääkis Aadla. „Noored võivad end laval julgelt rohkem nautida, sest selles, mida teevad, on nad väga tugevad. Särage – te olete imelised!” ütles Aadla. Kaja Kreitzberg märkas, et helipilt eristus siinmail senisest, kuna üles oli leitud väga huvitavaid eesti muusikapalu. Žürii silmis moodustas terve kontsert vaatamata väga erinevatele žanritele ja kahe maakonna dialoogile voolava sünergilise terviku.

Hiiu- ja Läänemaal pälvisid eripreemia:

Rahuliku, väljapeetud ning kauni esituse ja tantsu eest: Kenad keskmised – „Eksinud õnn“, tantsu autorid on tantsijad ise, kooli tants vanuseastmes 10.–12. klass.

Visuaalselt küllastunud lavapildi eest: Tiina Tantsustuudio (Tt-stuudio) – „Ränduri labajalg“, tantsu autor Tiina Kaev, eesti ja rahvaste tantsude žanris vanuseastmes 10.–12. klass.

Mõjusa kompositsioonilise terviku eest: Haapsalu Noorte Huvikeskus – „Kuuda kummardama“, tantsu autor Triin Reemann, kaasaegne tants vanuseastmes 4.–7. klass.

Jõulise esituse ja võimsa elamuse eest: T-Stuudio – „Surve all“, tantsu autor Evelyn Piirak, kaasaegne tants vanuseastmes 10.–12. klass.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments