Märtsis tuleb Haapsalus Koolitantsu festivali töötuba

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

koolitants3

Foto arhiiv

27. veebruarini saavad koolinoored end registreerida tantsufestivali Koolitants töötubadesse. Haapsalu töötuba peetakse 5. märtsil.

Noorte tantsijatega hakkavad sel aastal tööle Eliisa Sirelpuu (kaasaegne jazz), Ruslan Stepanov (vabatants), Andre Laine (eesti tants) ja Aleksandr Žemžurov (tänavatants), kelle käe all valmib erinevalt eelmistest aastatest lausa mitu erinevat tantsulavastust.

“Varasematel aastatel on koreograafid loonud ühe lavastuse, kuid tänavu tuleb neid mitu,” ütles Koolitantsu peakorraldaja ja Eesti Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein. „See annab koreograafidele oluliselt rohkem mängu- ja loomeruumi ning võimaluse katsetada väga erinevaid lahendusi.”

Töötubade õhtutel näitavad osalejad kõigile huvilistele päeva jooksul omandatud oskusi. Ettenäitmise järel kuulutatakse publiku abiga välja ka „Tantsuhulluse“ telesaatesse valitud tantsijad. Töötubades omandatu õhtused ettenäitamised on kaasaelajatele tasuta.

Tänavu annavad koreoraafid tantsijatele ka tagasidet. Iga töötoa päeva lõpus arutavad koreograafid oma töötubades osalejatega miks, mida, kuidas ja mismoodi oma oskusi tulevikus veel arendada. 

„Tantsuhulluse“ finaali otseülekanne toimub TV6 kanalil Koolitantsu finaalkontserdi teisel päeval – pühapäeval, 2. aprillil Paide kultuurikeskuses.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments