Koolitantsu piirkonnavooru pääses viis Läänemaa tantsu

T-stuudio tähistas oma 20. sünnipäeva uhke kontserdiga. Tõnis Krikk
T-stuudio pääses piirkonnavooru kolme tantsuga. Foto T-stuudio 20. sünnipäeva tähistamisest. Tõnis Krikk

Festivali koolitants piirkondlikele tantsupäevadele pääses viis Läänemaa koolinoorte tantsu.

Piirkondlikud tantsuvoorud järgnevad maakondlikele voorudele ja on enne riikliku vooru. Läänemaalt pääses vanuseklassis 4.-7. klass järgmisesse vooru kaks tantsu – Kullamaa tantsulapsed tantsuga „Võitegu”, mida juhendas Riina Gilden, ja Haapsalu noorte huvikeskus tantsuga „Papagoi ja mõtted”, mille juhendaja oli Triin Reemann.

Vanuseastmes 6.-9. klass pääses edasi T-stuudio tantsuga „Maasikatest”, juhendaja Karoline Suhhov ja vanuseastmes 10.-12. klass pääses piirkonnavooru T-stuudio tantsudega „Liikuvad mõtted”, juhendaja Karoline Suhhov ja „Õunaaia romanss”, juhendaja Evelyn Piirak.

Maakondlike tantsupäevade žüriisse kuulusid tantsija ja tantsukunstnik Kaisa Kattai, klassikalise tantsu õpetaja ja tantsija ning koreograaf Valeria Januškevitš ning Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala lõpukursuse tudeng Carl Heinrich Pruun.

Kaisa Kattai avas omalt poolt valiku tegemise tagamaid: „Valituks said tantsud, mis paistsid silma millegi erilise poolest, olgu see siis tantsu leidlik idee, tantsijate artistlikkus, kostüümid, lavakasutus. Peamine on aga ikka see, et kõik need komponendid moodustaksid kunstilise terviku,“ ütles Kaisa Kattai.

„Tantsudes me vaatasime kahte poolt – üks on õpetaja osa selles ja teine tantsijate panus. Meelde jäävad teosed, kus need kaks poolt ei ole eraldi vaid sealt kumab läbi tantsijate ja tantsuõpetaja koostöö ja usaldus. Siis on ka keerulist koreograafiat tantsijatel mugav ja hea tantsida,“ lisas Valeria Januškevitš.

Lääne-, Pärnu-, Saare-, Harju- ja Hiiumaa piirkonnavoor on 7. märtsil Haapsalu kultuurikeskuses. Lõppkontsert on 11. ja 12. aprillil Ugala teatris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments