Hedvig Kokk ja Juhan Lukk on Lääne-Nigula valla aukodanikud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

 

Läänemaa tantsujuhtide ühendus nimetas Hedvig Koka 2008. aastal Heljo Talmeti nimelise rahvatantsupreemia laureaadiks. Foto: erakogu

Lääne-Nigula volikogu kinnitas täna Martnas peetud istungil valla aukodanikeks kauaaegse Nõva kooliõpetaja Hedvig Koka ja Palivere pikaajalise staažiga suusatreeneri ja rajameistri Juhan Luki.

Hedvig Kokk nimetati aukodanikuks elutöö eest Nõva kandi haridus- ja kultuurielu kujundamisel.

Kokk tuli Nõva kooli geograafiaõpetajaks 1974 . aastal ja hakkas seal kohe ka rahvatantsu õpetama. Nõva kool sai üsna ruttu kuulsaks tantsiva koolina. Kokk ei õpetanud mitte ainult rahvatantsu, vaid lähtus oma töös sellest , et valsisammud peaks selgeks saama iga laps. Rahvatantsujuhina oli Kokk nõudlik ja püüdles täiuse poole — kui midagi ette võttis, oli tulemus parim ja lihvitud.

Läänemaa tantsujuhtide ühendus nimetas Koka 2008. aastal Heljo Talmeti nimelise rahvatantsupreemia laureaadiks.

Kokk on väljapaistvate teenete eest kultuuri valdkonnas tantsuõpetajana ja haridusvaldkonnas eriliselt armastatud, tähelepaneliku pedagoogina ja varem ka kooliaia hoolsa perenaisena väärt tähelepanuavaldust.

„Kauaaegne Nõva kooliõpetaja, tantsuõpetaja ja kooliaia hing, kelle käe all kasvas loodushoidlik noor. Austan proua Hedvig Kokka väga, hindan teda, tema suure sooja südame, säravate silmade ja mitmekülgse tegevuse tõttu,” oli kirjas Kokale aukodaniku tiitli omistamise taotluses. „Olen kindel, et mitte ainult endises Nõva vallas, vaid ka kaugemal hinnatakse teda kui tublit tantsupedagoogi. Nõval on ta olnud pikki aastaid Nõva Hongade eestvedaja ja juhendaja, samuti on ta üks Peraküla simmanite olulisemaid juhte. Oli aeg, kui Nõval tantsis kogu kool, samuti paljud täiskasvanud ja ka eakad.”


Juhan Lukk saab aukodanikuks pikaajaliselt spordi- ja liikumisharrastuse valdkonnas osutatud väljapaistvate teenete eest.

Paliveres elav Lukk on pikaajalise staažiga suusatreener ja rajameister. „Olgugi, et ta ise aktiivselt enam treeneritööga otseselt ei tegele, jagab ta siiani häid nippe ja õpetussõnu, mis igal treeningtasemel kasuks tulevad. Tänu oma laiapõhjalistele teadmistele suusatamisest on ta asendamatu rajameister Palivere suusaradade hooldamisel,” oli kirjas Lukile aukodaniku tiitli andmise taotluses.

Lukk on pikka aega olnud aktiivne sportlane ja sporditegevuse propageerija nii Paliveres kui tervel Läänemaal. „Ta on alati vastanud jaatavalt kutsetele ja käinud Lääne-Nigula valla lasteaedades ja koolides spordiga seotud ühisüritustel, et rääkida mitmekesise liikumise olulisusest inimese arengus, inspireerida varustuse ja medalite näitamisega, kuhu on targa töökuse ja tahtejõuga võimalik jõuda,” kirjutati Luki kohta. „Kõige selle juures suudab ta ka ise suuri tegusid teha olles Baltimaade meister triatloni olümpiadistantsil, Eesti meister duatlonis, Eesti Triatloni Liidu 2019 karikavõistluste sarja üldvõitja ning 2019 aastal talitriatlonis oma vanuseklassi maailmameister, Euroopa meister ja Eesti meister.”

Mullu oktoobris 70aastaseks saanud Palivere spordimehele Juhan Lukile oli eelmine triatloniaasta erakordne: veebruaris tuli ta maailmameistriks, märtsis sai Euroopa meistriks ja võitis oma vanuserühmas ka koduse karikasarja. Eesti triatloni liit tunnustas Tartus toimunud pidulikul koosviibimisel lõppenud triatlonihooaja parimaid.

Aukodaniku nimetus antakse isikule erilise auavaldusena Lääne-Nigula vallale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Aukodaniku nimetusega kaasneb Lääne- Nigula vapimärk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
onju
4 aastat tagasi

Hedvig on seda väärt!

Juss
4 aastat tagasi

on aus valik!