HÕFF näitab neli Oscarit võitnud filmi „Parasiit” autori filmi

Kaader filmist
Kaader filmist

Kummardusena äsja neli Oscarit võitnud filmi „Parasiit” režissöörile Bong Joon-ho´le toob Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival ekraanile tema varasema koletisefilmi „Isand”.

2006. aastal valminud „Isandat” (Gue-mool) nimetab üheks oma lemmikuks Quentin Tarantino, keda Bong Joon-ho ka Oscarite tseremoonial tänas.

13 miljonit vaatajat kogunud linateosest sai pärast väljatulekut Lõuna-Korea kõigi aegade populaarseim film, mis püsib siiani edetabeli esikümnes.

„See on „Parasiit” õuduskomöödia võtmes,” iseloomustas filmi HÕFFi juht Helmut Jänes. Tema sõnul tähistab see Bong Joon-ho rahvusvahelise karjääri algust ja näitab, kui hästi valdab ja sulatab autor kokku eri žanreid.

Filmis valatakse Souli kanalisatsiooni mürgiseid kemikaale, mille tulemusena areneb välja hiiglaslik koletis, kes ründab Hani jõe kaldal inimesi. Elukas viib endaga kaasa ka jõe ääres rämpstoitu müüva Hee-bongi väikese tütre. Kuna politsei peab juttu koletisest haigeks fantaasiaks ja arvab, et tegemist on vaid järjekordse viiruse puhkemisega, ei jää halenaljakatest luuseritest koosneval perekonnal muud üle, kui võtta ohjad enda kätte.

50-aastane Bong Joon-ho on esimene Oscari võitnud Lõuna-Korea režissöör. Tema tuntumate filmide hulka kuuluvad veel „Snowpiercer”, „Okja”, „Mälestused mõrvast” ja „Haukuvad koerad ei hammusta”.

15. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 30. aprillist 3. maini. Festivalil linastub üle 35 filmi 15 riigist. Avafilm on Ant Timpsoni õuduskomöödia „Tule issi juurde”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments