0

In memoriam Ahto Nurk

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ahto Nurk

Ahto Nurk.

Lahkus Ahto Nurk (6.09.1931-29.01.2017). Eesti rahvamuusikud saavad nüüd maestrost rääkida ainult mineviku vormis. Ja kõigil üle-eestilistel rahvamuusikapidudel osalenuil on jäänud vaid meenutada alati rahumeelset ja naeratavat suurpidude korraldajat ja üldjuhti ning juhendajatel nagu mõtteis tunda käepigistust pidude lõpul tänukirja vastu võttes. Ka Lihula muusikakooli ansamblid said mängida Nurga taktikepi järgi.

Omamoodi elutööks sai Ahto Nurgal Eestis lauluklubide liikumise algatamine ja juhendamine. Tema initsiatiivil loodud lauluklubid Tallinnas Salme klubis, Haapsalus, Pärnu-Jaagupis, Märjamaal tegutsevad siiani. Neist vanim, Salme klubi „Laulurõõm” tähistas hiljuti oma 45. sünnipäeva.

Olles paaril aastal Haapsalu lauluklubi liige olnud (pärast Ahto Nurka aastakese ka juhendanud), otsustasin Lihulas lauluklubi kokku kutsuda. See sai teoks naisansambli „Eideratas” ja pillimeeste baasil jaanuaris 2012. Kahjuks halvenes Ahto tervis sedavõrd, et ta ka oma klubi kokkutulekutel viimastel aastatel enam ei osalenud. Ja nii ei ole Lihula lauluklubi liikmetest kõik selle armsa ja tubli inimesega kohtunud. Aga mälupildis istub ta ikka Salme klubis saateansamblis klaveri ees või mängib akordioni.

Puhka rahus, aatekaaslane!

Lihula muusikakooli ja I lauluklubi nimel Õie Liiv

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz