Haapsalu noored tantsijad said Koolitantsul nominatsiooni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

12932897_10154097440808739_3051459623939895533_n
Koolitantsu miimid on natuke löödud, et Koolitantsu finaalkontserdid nüüdseks seljataga on… Kust veel saada nii palju positiivseid elamusi? Foto: Koolitantsu FB

Möödunud nädalavahetusel selgusid Jõhvi Kontserdimajas Festivalil Koolitants 2016 osalenud parimad tantsud. Koos finaalkontserdi nominentide ja laureaatidega valisid televaatajad TV 6 ja TV3 Play vahendusel välja ka oma lemmiku ning selgus silmapaistvaim noor tantsija.

„Meie eesmärk on noori tantsijaid igakülgselt motiveerida liikuma ja sellega seoses pakume neile Festivali raames erinevaid võimalusi end proovile panna,“ ütles Eesti Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein. „Oleme õnnelikud, et sel aastal on huvi Koolitantsu vastu olnud nii suur.“

Tänavu 17. sünnipäeva pidava tantsustuudio T-Stuudio esinemine finaalis leidis äramärkimist – 10.-12. klassi Eesti-teemaliste tantsude hulgas sai nominendiks T-Stuudio tants “Õdak”. Selle vanuseklassi laureaadiks kuulutati tantsurühma Leesikad tants “Röäsusi”.

Finaalis osales 115 tantsu seitsmes erinevas tantsužanris.

Festivalist Koolitants on aastatega kujunenud tantsufestival, mis on tuntud pea kõigi tantsuvaldkonnas tegutsevate inimeste seas ning millest on saanud tantsivate noorte üks aasta oodatuim suursündmus.

2016 aastal on Festivalil Koolitants seitse tantsužanri: Eesti-teemaline tants, showtants, tänavatants, lastetants, vabatants, estraaditants ja uue žanrina kooli tants. Kokku jõudsid lavale 642 omaloomingulist tantsu ning koos töötubadega osalesid Festivalil Koolitants 2016 enam kui rekordilised 6500 noort tantsijat.

Festival Koolitants 2016 jätkub augustikuise suvekooliga ning oktoobris toimva Koolitantsu Kompanii teise lennu tantsulavastusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
AP
7 aastat tagasi

Uskumatult tublid neiud!!!