Täna esilinastub „Tõde ja õigus“

Täna, 20. veebruaril esilinastub Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud mängufilm „Tõde ja õigus“.

Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul sobib armastatud Eesti kirjaniku teose ainetel loodud suurteos ideaalselt lõpetama EV100 filmiprogrammi. „Juubeliaasta puhul loodud filme on saatnud fenomenaalne edu, kuid sellise elevusega pole veel ühtegi eelnevat mängufilmi oodatud. Kuigi filmis rändame ajas tagasi, siis olen kindel, et suudetakse tabada ka tänapäeva Eesti inimesele midagi tõeliselt omast,“ lisas Rohumaa.

„Meie oleme filmimeeskonnaga nüüd töö lõpetanud – jääb üle vaadata, kuidas film vastu võetakse. Loodame parimat,“ märkis filmi produtsent Ivo Felt.

Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumala poolt mahajäetud paigas jalule seada.

Filmis astuvad üles Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja ja Ester Kuntu. „Tõde ja õiguse“ režissöör ja stsenarist on Tanel Toom, operaator Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Ivo Felt.

Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Filmi valmimist toetas ka ettevõtja Armin Karu ning koostööpartnerid Auto Forte ja Jetoil.

Režissöör Tanel Toomi ekraniseering paneb punkti EV100 filmiprogrammile.

Kokku valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.

Haapsalu kinos esilinastub film täna õhtul kell 20.00.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments