“Võta või jäta” linastub Ameerikas Palm Springsi filmifestivali võistlusprogrammis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reimo Sagor mängib filmis “Võta või jäta” üksikisa. Foto Allfilm

EV100 mängufilm “Võta või jäta”, kus peaosa mängib Paliverest pärit näitleja Reimo Sagor, linastub täna Ameerika ühe tunnustatuima filmifestivali Palm Springs IFF FIPRESCI (Rahvusvaheline Filmikriitikute Ühing) võistlusprogrammis.

Lisaks ookeanitagusele on peagi tulemas filmi Skandinaavia esilinastus, mis toimub 42. Göteborgi filmifestivalil jaanuari lõpus. Göteborg IFF on Skandinaavia vanim ja prestiižseim filmifestival.

“Võta või jäta” on praeguseks võitnud preemiaid ja osalenud Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Luxemburgi ja Hollandi filmifestivalidel. Põhja-Ameerika esilinastus toimus AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washington DC’s.

„Palm Springsi festivali teeb meie jaoks huvitavaks FIPRESCI võistlusprogrammis osalemine. Peale sarnase preemia võitmist Arrases on huvitav vaadata, kuidas USA kriitikud filmi vastu võtavad,” märkis filmi produtsent Ivo Felt.

FIPRESCI on Rahvusvaheline Filmikriitikute Ühing (prantsuse keeles: Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), mille liikmed jagavad hinnatud auhindu Cannes’i, Veneetsia, Berliini, Arrase, Palm Springsi ja teistel festivalidel.

Film „Võta või jäta“ kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.

Madis Tüür

Allfilm

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rae
5 aastat tagasi

Edu!