Haapsalus käivad südaööni uue armastusfilmi „Helene” võtted

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esmaspäeval olid Haapsalu promenaadil ning kahes Vee ja Lahe tänava majas Soome–Eesti filmi „Helene” võtted.

Filmi võttepaikade koordinaator Tuuliki Oberschenider ütles, et Haapsalus filmiti talvised stseenid. Muuhulgas võeti kaadreid ka merejääl, kus filmi peategelase armsam kalastab.

Lugu räägib Soome kõige kuulsamast naiskunstnikust Helene Schjerfbeckist (1862–1948), kes sai ka rahvusvahelise tunnustuse osaliseks. Filmi fookuseks on tema armastuslugu Soome kirjaniku, kriitiku ja kunstniku Einar Reuteriga.

Haapsalu Vee tänava ühe maja hoovi ehitas võtte meeskond peategelase kodumaja fassaadi. „Kõik õuestseenid võtame Haapsalus,” rääkis Oberschneider.

Kunstniku kodumaja siseruumide võtted käivad aga Järvamaal Esna mõisas.

Haapsalu võttepäev lõppes Lahe tänaval väikses võõrastemajas, mille ees oli suletud ka läbipääs autodele. Oberschenider arvas, et võtted käivad südaööni. 53-liikmeline filmi võttegrupp ja viis näitlejat sõitsid esmaspäeva hilisõhtul Haapsalust Paidesse.

Oberschneider märkis, et võttegrupi liikmed püüavad magada nii palju, kui saavad, sest teisipäeva hommikul jätkub filmimine Esnas. Filmitöös on iga minut arvel.

„Helene” võttegrupp on tagasi Haapsalus aprillis.

Filmi tootja on Stellar Film. Režissöör on Antti Jokinen, kes on koos Marko Leinoga ka stsenaariumi autor.

Filmi produtsendid on Mikko Tenhunen ja Evelin Penttilä. Filmi toetab Eesti Filmi Instituut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments