Taebla koolimajast saab kelgumägi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla kooli lammutamine. Foto: Eduard Laur

Eile käis Taeblas töö ehitusplatsil täie hooga – keskpäevaks oli pool koolimaja idatiiba maha lõhutud.

Akende asemel haigutasid tühikud ja paraaduksed olid eest. Kui Lääne Elu kooli juurde jõudis, tõstis ekskavaator suurde konteinerisse ühe klassipõranda teise järel – need olid ühes tükis üles võetud. Mürisevast ekskavaatorist mõnekümne meetri kaugusel koolimaja teises tiivas käis häirimatus rahus eesti keele tund. Lapsed istusid ja õppisid. Vaid õpetaja Tiina Mägi pistis pea aknast välja ja uuris, mis väljaanne on tulnud lammutamist uudistama.

Paari nädala pärast ei tohiks Taebla kooli idatiivast järel olla enam tükkigi. Alles jäävad võimla ja internaat ning see osa hoonest, kus uue valmimiseni õpitakse. Lastele on see juba harjunud paik, sest nad koliti sinna sügisel. Kõige viimasena, läinud nädalal, kolis oma kabineti ümber ka Taebla kooli direktor Jaanus Mägi. See asub nüüd kitsukeses kahe klassi vaheruumis. Mägi vana kabineti ust katab saepuruplaat, sein on lammutamise piiriks.

„Ei oskagi öelda, mis tunne on. Meeldiv igatahes ei ole, kuigi tean, et saame uue maja,” ütles Mägi lammutamise kohta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
5 aastat tagasi

Tore oleks, kui ei tuleks sellist rõvetist nagu viimsis.

Põõsa
5 aastat tagasi

tagant paistab korraliku vuugiga silikaattellis sein, tundub, et hoole ja armastusega laotud. Kool ikkagi- Rikkad oleme, kui kõik prügimäele.

Vambola
5 aastat tagasi
Reply to  Põõsa

Kus see silikaat on ?? Ehitusmeister

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Vambola

Pealtvaatajad ja kommentaatorid on ju need kõige targemad ehitusmeistrid.

rohkem kaineid otsuseid
5 aastat tagasi

kurjam kui rikkaks me ikka saanud oleme et korralik maja ära lammutada. Kas taebla põllu peal vähe ruumi on et tühjale platsile uus ehitada.

Rikkad.et vana hoida
5 aastat tagasi

Ja saa vana insius vältimatult vaja alles hoida? Kuhu me tahaks küll oma prügiga jõuda?

To: rohkem kaineid otsuseid
5 aastat tagasi

No ja mis selle vanaga ette peaks võtma? Sellest tuleks siis järgmine tondiloss. Mine jaluta seal läheduses natuke ja juba üle jõe leiad endise kutsekooli, mis on tänaseks päevaks ikka suuremas osas tondilossilaadne lagunev kompleks.