ERR: Taebla õpilased peavad uue koolimaja ootuses kitsamalt läbi ajama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Taebla kooli lammutamine. Foto: Eduard Laur

Taebla õpilased saavad järgmise aasta alguseks uue 2,6 miljonit eurot maksva koolimaja. Selle rajamiseks lammutatakse aga osa senisest hoonest ning uue maja valmimiseni peab koolipere hakkama saama nõukogudeaegse hoone allesjäänud tiivas, vahendas ERRi uudisteportaal.

Praegune Taebla koolimaja sai valmis 1978. aastal ja oli mõeldud enam kui 700 õpilasele. Praegu on seal 126 õpilast. Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul oli vältimatu, et õppetöö ja uue hoone ehitus toimuvad paralleelselt.

“Kuskil linnatingimustes on lihtsam, saab koolide vahel õpilasi ringi tõsta, aga paraku siin ei ole teisi võimalusi. Praegu oli kõige parem variant tõepoolest see, et me saame pool maja maha lammutada, teises poole samal ajal õppetegevus jätkub ja kui on uus maja valmis, siis saab ka selle pooliku osa maha lammutada,” rääkis Lõhmus ERR-ile.

Taebla kooli direktor Jaanus Mägi ütles, et lammutajaga saadi kokkuleppele, et mürarohkemad tööd tehakse pärast tunde. Mureks on siiski ruumipuudus.

“Üldjuhul õppetöö toimub tunniplaani järgselt ja loodame, et ka lapsi mitte väga häirivalt. Ainukene asi, mis nüüd on, et kui lammutuseks läks, siis meil kadus ka võimla ära,” ütles koolidirektor.

Fotod: Eduard Laur

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments