Läänemaa aasta küla tiitle kandideerib viis küla

Kuke küla on üks viiest Läänemaa aasta küla kandidaadist. Arvo Tarmula

Möödunud nädalal lõppes kandidaatide esitamine Läänemaa aasta küla tiitlile. Kokku esitati tiitli saamiseks viis küla – Rälby küla Vormsist ning Lääne-Nigula külad Hara, Ürduma, Kirimäe ja Läänemaa uusim küla Kuke.

Aasta küla valiva Kodukant Läänemaa juht Kaja Karlson ütles, et külad pidid ankeedis ütlema põhjuseid, miks nad peaksid valituks osutuma. „Palju on väljatoodud seda, kui palju on külas ühiseid asju organiseeritud,” ütles Karlson.

Samuti tõid külad välja, et tiitel aitab küladel end laiemalt tutvustada.  Karlsoni sõnul külastab järgmise nädala lõpus ja ülejärgmisel nädalal hindamiskomisjon kõiki külasid. Komisjoni kuuluvad kolm Kodukant Läänemaa, SA Läänemaa, Haapsalu linna, Vormsi valla ja Lääne-Nigula valla esindaja.

Kohapeal käies tutvub hindamiskomisjon külaga ja räägib nende liikmetega. Kuigi Karlsoni sõnul ei ole kindlaid hindamiskriteeriume, siis kohapeal uurivad nad, kuidas toimib külasisene koostöö, kuidas küla teeb koostööd teiste külade või omavalitsusega. „Kindlasti vaatame, millised on tulevikuplaanid, kas on visiooni küla arenguks,” ütles Karlson.

Kodukant Läänemaa kuulutab aasta küla välja veebruari lõpuks, Karlsoni sõnul täpset kuupäeva veel ei ole.

Läänemaa aasta küla saab autasuks Eesti vimpli ja lipumasti koos paigaldamisega. Samuti esindab Läänemaa aasta küla Läänemaad üle-Eestilisel aasta küla valimisel. Üle-Eestilisel aasta küla valimisel osaleb igast maakonnast üks küla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments