Homme tuleb Haapsalu kultuurikeskuses juttu vaktsineerimisest

Neljapäeva õhtul arutavad eksperdid Haapsalu kultuurikeskuses vaktsineerimise teemal.

Kuigi Eestis on vaktsineerimine laialdaselt levinud, siis viimase kümnendi jooksul on see pisut langenud. Vähene vaktsineerimine võib ekspertide hinnangul viia vaktsiiniga lihtsalt välditavate nakkushaiguste puhangute või koguni epideemiateni.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku nõuniku Irina Dontšenko sõnul on nakkushaiguste levimise üheks põhjuseks reisimine. „Nende vältimiseks tuleb ühest küljest pidada kinni elementaarsetest reeglitest nagu käte pesemine, toiduohutus ning tervislikud eluviisid, aga kindlasti on mõistlik ennast eksootilistesse paikadesse reisides kaitsta haiguste eest ka vaktsineerides,“ ütles Dontšenko.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõuniku Kärt Sõberi sõnul on siiani Eestis heal tasemel vaktsineeritud. „Senini oleme nautinud olukorda, kus vanematele  põlvkondadele liigagi hästi tuntud nakkushaigused nagu lastehalvatus ja  leetrid on tänu vaktsineerimisele praktiliselt kadunud,“ ütles Sõber.

Samas tunnistas Sõber, et vaktsineerimine on Eestis langustrendis. „Kui vaktsineerimise langustrend jätkub, siis paratamatult kasvab ka vaktsineerimisega välditavate nakkushaiguste puhangute või koguni epideemiate oht,“ ütles Sõber .

Homsel aruteluõhtul räägivad Haapsalu kultuurikeskuses vaktsineerimisest lisaks Dontšenkole ja Sõbrale ka doktor Piret Viiklepp Tervise arengu instituudist ja Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir. Üritus algab 16.30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments