10

Haapsallased peavad valimistel hääletama lammutatud majas

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nikolai kooli lammutab Tallinna firma Chrushtec. Foto: Urmas Lauri
18. juuli 2018. Nikolai kooli lammutamine. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu fotograaf Eduard Laur sai siseministeeriumilt valimiskaardi, millel on hääletusruumiks märgitud Haapsalu Nikolai kool, hoone, mida juba juulist olemas pole.

“Siseministeerium saatis valimiskaardi. Infot palju, kõik ülejäänu selge, ainult üks küsimus seoses selle hääletusruumiga,” kirjutas Laur oma sotsiaalmeediapostituses. “Valimisjaoskonna hääletamisruumi asukoht valimispäeval 3.03.2019 Haapsalu Nikolai kool, Lihula mnt 12. Nikolai kool lammutati maha, kuidas on seal võimalik 3. märtsil 2019 hääletada? Hääletustelk?”

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus soovitas fotograafil aktuaalset infot hääletamisruumide kohta otsida veebist aadressil valimised.rahvastikuregister.ee.

“Valimisjaoskonna aadress on õige, aga mingil põhjusel on TLÜ Haapsalu kolledžist saanud Haapsalu Nikolai kool,” tõdes Parbus.

Veebis on valimiskomisjon info õigeks sättinud, jaoskonna asukohaks on märgitud Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledž (endise Haapsalu Nikolai kooli asukohas).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
V.Alija
V.Alija

Milleks küll riik raiskab kõrgepalgalistele valimiskomisjonide peale raha, kui nad (komisjoni liikmed ) ei viitsi selle raha eest üldse liigutada. Mina igatahes valin üksikkanditaati, kes ka viitsib midagi teha ja on kompetentne!

juss
juss

Võid ju valida, aga sinu hääl läheb ikka väljavalitule!

Valijale
Valijale

Sul on ikka kõik väga segamini. Esiteks valimiskomisjonide liikmed ei ole kunagi olnud palgalised kohad. Teiseks, mis jutt see veel on, et komisjoni liikmed ei viitsi üldse liigutada. Komisjoni liikmete põhiülesandeks on, et valimised toimuksid tõrgeteta. Lõpetuseks, komisjonide liikmeid ei vali sina, komisjonide koosseisu (ja asendusliikmed) kinnitab kohaliku omavalitsuse volikogu.

Uimane
Uimane

Vahet suurt pole , kogu see punt on seal teadagi milleks .

Zanders
Zanders

E valimiste hääled ikka sealt kus külapoed,surnuaiad hullumajad…varemed..
Kindlalt edasi Reformvoodi Erakond..
Id kaart on võtmesõna…

vastuseks
vastuseks

Zandersike, juba aastaid juhib meid keskerakond, kas siinsamas meil. Ja nüüd toetab e-hääletamist miskipärast ka kesk. See sulle mälu värskendamiseks.

Kaarel
Kaarel
See, et Keskerakond seda nüüd toetab, võib olla tingitud muudest põhjustest kui e-valimiste turvalisusest. Nad said ju ikkagi pumba juurde ning selleks tuli saada ka parketikõlbulikuks mis tähendas erinevaid suhtumise muudatusi. Meenutan, et loobuti ka presidendi otsevalimise ideest. Pole ilmselt mõtet kahelda e-valmiste süsteemi turvalisuses. Ei usu, et sekkumine rünnaku näol jääks märkamata või et süsteemile oleks liiga lihtne ligi pääseda. Probleem on e-valimistega selles, et tulemused pole kontrollitavad kohe ega ka tagantjärele. E-valimiste serverite juures tegutseb tõenäoliselt väike grupp inimesi. E-Hääled hävitatakse peale valimisi. E-hääletamine toimub üsna pikal perioodil ning lõppeb mõned päevad enne pabervalimisi. Pigem võiksid E-valimised toimuda… Loe rohkem »
Sass
Sass

Mis Karilaid arvab?

Puzikov
Puzikov

ei see Eesti vabariik meist hooli,
saadavad hääletama lammutatud vene kooli.

Zanders
Zanders

Vot see on tase Haapsalu moodi…
Kindlalt edasi…

wpDiscuz