8

President võib osa ministreid ametisse nimetamata jätta

President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula

Pole välistatud, et mõjuval põhjusel püüab president põhiseaduse piirid proovile panna, kirjutab Postimees.

President Kersti Kaljulaidi viimase aja sammud ja sõnavõtud viitavad selgelt, et ta ei kavatse Keskerakonna, Isamaa ja EKRE valitsuse ministreid niisama lihtsalt ametisse kinnitada, kuigi seaduse järgi ta peaministri valikutesse justkui sekkuda ei saa. Poliitikute ringis liiguvad aga jutud, et Kaljulaid võib teha enneolematu käigu ja üritab panna proovile mõned küsimärgid põhiseaduses.

Presidendil on aega kolm päeva, et Jüri Ratase esitatud ministrid ametisse kinnitada. Just osa sellest ajast kavatseb Kaljulaid kasutada mõnede ministrikandidaatidega vestlemiseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arvi
Arvi

Igasugused tondid ja arvajad on presidendi võimekusest ja haritusest valgusaastate kaugusel. Oodake mõned aastad ja näete kui madalad on teie kommentaarid siin ja praegu. Kui tõesti muidu ei saa siis kommenteerige omasuguseid ….

arvamus
arvamus

Miks peaks President muutusi tegema ministrite osas?Teda ennast ju rahvas ei valinud?Las hakkavad tööle!Hr.Jüri Ratas …Keskerakond,EKRE,Isamaa!Edu kõigile!

Tont
Tont

Igal peaministril on õigus oma valitsus teha. Pealegi pole see president rahva poolt valitud ning tihti on ta üllatavalt erapoolik (tõeline sots).

memm
memm

Ja tulekski anda Ratasele õppetund ning osa tema ministreid ukse taha saata. Kui meie pesident seda teeks oleks see igati tunnustust väärt.

maainimene
maainimene

ei pea mitmegi ministri sõnakasutust,ähvardusi ja väljaütlemisi riigijuhtimise juures olevale ministrile sobivaks,sellepärast toetan igati presidendi mõtet kutsuda nii mõnigi neist vaibale enne ametisse kinnitamist

vanaema
vanaema

Kes veel aru pole saanud siis meie president on tark ja väljapeetud nii oma ütlemiste, tegude kui ka otsuste tegemisel. See, kuidas presidenti valiti pole praegu üldse enam tähtis. Ta on näidanud end igati sobiva presidendina. Minu jaoks on pr. Kaljulaid president nr.2 Lennart Meri järel. Edu ja tarka meelt.

Agu
Agu

Ei mõista, kuidas suudetakse inimesi nii töödelda, et kaotavad reaalsustaju üldse ära!? Hirmutav, kas pole

Meri
Meri

Pole see nii enneolematu käik, ühti – Merigi jättis paar ministrit kinnitamata

wpDiscuz