Suursaarte ja mandri vahel liikus aastaga üle 250 000 veoki

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

2. märts 2018. Parvlaev Leiger kurseeris Heltermaale Virtsu sadamast. Foto: Urmas Lauri

2. märts 2018. Parvlaev Leiger kurseeris Heltermaale Virtsu sadamast. Foto: Urmas Lauri
Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas eelmise aastaga Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel kokku 252 931 veokit ja haagist, mida on 15 protsenti rohkem kui tunamullu.

Rohuküla-Heltermaa liinil liikus aastaga 66 168 veokit ja haagist, mida on 28 protsenti rohkem kui aasta varem. Virtsu-Kuivastu liinil vedas TS Laevad 186 763 veokit ja haagist, mida on võrreldes tunamullusega 11 protsenti rohkem, teatas ettevõte.

TS Laevade juhatuse esimehe Jaak Kaabli sõnul liikus liinidel kõige enam veokeid ja haagiseid juulis ja augustis, mõlemal kuul ulatus nende arv 27 000 sõidukini. Kõige vähem liikus suuri sõidukeid suursaarte ja mandri vahel mullu veebruaris.

“Virtsu-Kuivastu liinil oli 2018. aastal kõige rohkem veokeid-haagiseid kell 12:55 väljunud reisidel ja Rohuküla-Heltermaa liinil oli populaarsem päeva kõige esimene, kell 6:30 väljunud reis, millel vedasime mõlemal suunal kokku 15 protsenti kõikidest päeva jooksul teenindatud veokitest-haagistest,” ütles Kaabel.

Detsembris kasvas veokite-haagiste arv 10 protsenti 17 051 sõidukini, mis on kõige väiksem kuine kasv alates eelmise aasta aprillist.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus detsembris 12 632 veokit ja haagist, mida on 7,5 protsenti rohkem kui 2017. aasta detsembris. Rohuküla-Heltermaa vahel sõitis 4419 veokit ja haagist, mida on 19 protsenti rohkem.

Kokku vedas TS Laevad eelmisel aastal 998 759 sõidukit, mida on 4,5 protsenti rohkem kui 2017. aastal. Detsembris vedas ettevõtte kahel liinil kokku 65 788 sõidukit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments