Lääne Elu paberleht laupäeval, 12. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalus päästeti põlevast majast kolm inimest

Neljapäeva õhtul Haapsalus toimunud majapõlengust päästeti kolm inimest, kes juba ammu on päästjate ja sotsiaaltöötajate tähelepanu all olnud.

Piirsalu harjutasid supersõdurid

Kolm päeva harjutasid Piirsalus kaitseväe supersõdurid – mehed ja naised, kes peavad oskama püssi lasta ja relvavenna haavatud ihu kokku lappida. Õppureid oli 70, poiste seas ka kaks neidu.

Raamatulaenutuste pingerida juhib Katrin Pauts

Eelmise aasta kõige populaarsem autor Haapsalu raamatukogu lugejate seas oli krimikirjanik Katrin Pauts, kes võttis kolmikvõidu. Haapsalu kinos näidatud filmidest pole taasiseseisvumisest alates Eesti filmid külastatavuse esikümmet nii võimsalt valitsenud kui mullu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joppen
5 aastat tagasi

Piinlik on seda väiklast vihkamist lugeda. Muidugi tuleb leida uus õpetaja aga on väga tore, et seni Vikman ja Raudsepp asendavad. Vikman on olnud aastsid pedagoog, sh klassijuhataja. Ja väga hea.

Rein Vatku
5 aastat tagasi

Peeter õpetab ka mu lastele 9-s klassis füüsikat ja nad on väga rahul, et said uue füüsikaõpetaja. Nende hinnangul tunneb Peeter ainet kui ka oskab seda esitleda.

Juku
5 aastat tagasi

Kas tõesti Haapsalu mail peab paika kõnekäänd – annab Jumal ameti, annab ka mõistuse? Kõnekäänust lähtuvalt me võime ironiseerida. Aga kui selle taga on lapsed, meie tulevik, siis küsiks – raha rahaks, sõber sõbraks, aga valitsejatel peaks ikka veidigi mõistust olema. Kas tõesti seesuguseid linnavalitsejaid me tahtsime, kes meie laste tuleviku suhtes näitavad üles äärmist ükskõiksust?

füüsika
5 aastat tagasi
Reply to  Juku

Juku, mis teie ettepanek oleks? Teatavasti on füüsika-, matemaatika-, informaatikaõpetajate põud üle-eestiline väga terav probleem. See ei ole ainult Haapsalu teema. Osades koolides kasutatakse juba viimases hädas ka tudengeid füüsikaõpetajatena kuigi neil selleks veel kvalifikatsiooni pole. Ja miks peaksid noored kooli õpetajaks tulema kui selle ameti maine on nii madal. Ja see pole ainult palgaga seotud. Õpetaja on taandatud paljuski teenindajaks, kelle peamiseks ülesandeks on õpilasele meelepärane olla.

Volta element
5 aastat tagasi
Reply to  füüsika

Minu teada ei ole Vikman füüsika õpetaja, vaid informaatik

tublid mehed
5 aastat tagasi
Reply to  Volta element

Ja kui ka on, kas siis on totaalselt nässus kõik? Tore, et võtab vaevaks füüsika algtõdesid lastele õpetada. 9 kl. füüsika ei ole ju veel teab mis raketiteadus.

linnakodanik
5 aastat tagasi

Kas tõesti linnavalitsus ei saaks istuda haridusministeeriumiga ühte paati ja veidigi arutada, kuidas oleks võimalik Haapsalus haridust edendada konkurentsivõimeliselt. Linnapea räägib aina, et Haapsalus on hea elada, aga see ei ole ju näitaja, et linnapeal on pudrukauss ees ja katus pea kohal ning muu teda ei huvita. Aastaid tagasi kadunud linnapea T:Kallasvee nägi ette maasoola ehk õpetajate põua ja taotles KREDEX-st rahalise toetuse õpetajatele üürikorterite soetamiseks. Ja raha antigi, korterid soetati, aga kuhu need korterid nüüd kadunud on? Linn sai raha, küllap ostis ka riigiraha eest ka korterid ja siis… kui tähelepanu kadus,müüsid lihtsalt maha, et linna rahakotti täita. Või… Loe rohkem »

Nojah
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Linnal ei ole ka võimekat haridusvaldkonna juhti. Kes see aselinnapea selline on? Lihtsalt linnapea lemmikud pandud linna juhtima. Vaadates linnavalitsuse hariduse osakonda, kes seal koos istuvad, siis mis siin üldse tahta. Pole kedagi, kes meie laste parema hariduse eest tegutseda viitsiks.

õpilane
5 aastat tagasi

Aga tore, kui saab töö ajal vahelduseks aega viita ja veidi taskuraha teenida.