Läänemaa majanduspanus on kasvanud

SKP elaniku kohta.

Läänemaa majanduspanus on võrreldes Eesti keskmisega võrreldes 2014. aastaga kasvanud 11%, teatab Statistikaamet.

Läänemaa sisemajanduse koguprodukti (SKP) elaniku kohta oli 2017. aastal 67% Eesti keskmisest, kolm aastat varem oli see 56% Eesti keskmisest. Harjumaa ja Tallinn on Eestis ainukesed piirkonnad, kus SKP elaniku kohta on Eesti keskmisest kõrgem. Kõigis teistes maakondades oli SKP keskmisest väiksem. Läänemaast suurem SKP elaniku kohta on veel Tartumaal (92% Eesti keskmisest) ja Saaremaal (69% Eesti keskmisest).

2017. aastal oli SKP elaniku kohta peaaegu 18 000 eurot. Mitmes maakonnas võib viimastel aastatel märgata SKP elaniku kohta lähenemist Eesti keskmisele. Eelkõige paistavad selles osas silma Läänemaa, Saaremaa ja Valgamaa. Samuti on vähenemas vahe Harjumaa ja Eesti keskmise vahel, ehk ülejäänud Eesti SKP elaniku kohta on lähenemas Harjumaale.

2017. aastal toodeti kogu Eesti lisandväärtusest üle 70% teeninduses. Teeninduse osatähtsus vähenes Statistikaameti andmeil kõigis maakondades peale Läänemaa. Kõige kiirem oli sektori osatähtsuse vähenemine Põlvamaal, Järvamaal ja Jõgevamaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments