Läänemaa Turism läheb ajalukku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa turismi juht Annika Mändla (vasakul) hakkab nüüd tööle SA Läänemaa juhi Anu Kikase alluvuses. Arvo Tarmula

Läänemaa turismi juht Annika Mändla (vasakul) hakkab nüüd tööle SA Läänemaa juhi Anu Kikase alluvuses. Arvo Tarmula

Läänemaa Turismi üldkogu otsustas eile ühehäälselt liituda SA Läänemaaga, mis tähendab, et Läänemaa Turism praegusel kujul läheb laiali ja turismi koordineerimisega Läänemaal hakkab uuest aastast tegelema SA Läänemaa.

„Vaatame, mis juhtub. Halvemaks ei tohiks minna,” ütles SA Läänemaa nõukogu esimees Urmas Sukles. Sama arvasid üksmeelselt kätt tõstes ka Läänemaa Turismi liikmetest ettevõtjad ja organisatsioonid.

Suklese sõnul oli üks liitumise argumente see, et Läänemaa Turismil oli keeruline ots otasaga kokku  tulla. „Järgmise aasta eelarvet tehes vaatasime, et jälle on 15-16 000 eurot puudu,” ütles Sukles.  Turismiorganisatsioon elas peamiselt omavalitsuste ja  Eesti Ettevõtluse Sihtasutuse (EAS) toetustest, projektidest ja liikmemaksudest. Viimased aga katsid kuludest väga väikese osa. Sukles lootis, et  pärast liitumist saab olemasolevaid ja tulevasi vahendeid  otstarbekamalt kasutada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
5 aastat tagasi

Jääb arusaamatuks, kas Sukles SA Läänemaa nõukogu esimehena oskas osavalt ära moosida Läänemaa Turismi liikmed sõnadega – “Vaatame, mis juhtub. Halvemaks ei tohiks minna.”

Mari
5 aastat tagasi

kas Läänemaal on veel mõni asutus, kuhu Urmas Suklesi ei kuulu?

Turism
5 aastat tagasi
Reply to  Mari

Minu meelest on see valdkonnale vaid kasuks kui arengu- ja turundusorganisatsioonis on kaasatud linnapea. Sellega on tagatud, et info jõuab ilma vahendajateta otse otsustajateni. Kordades efektiivsem variant kui info jõuab läbi ametniku filtri. Ja turism on Haapsalu ja Läänemaa jaoks oluline valdkond.