Galerii: Lihula erihoolekande peremajad said valmis

Uue hoone valmimise puhul lõikasid lindi läbi Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, ehituse projektijuht Risto Pintmann ja sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 32
Uue hoone valmimise puhul lõikasid lindi läbi Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, ehituse projektijuht Risto Pintmann ja sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. Foto: Arvo Tarmula

Täna avas Lääneranna vald pidulikult vastvalminud Erastvere erihoolekodu kolm peremaja.

Kolm maja asuvad Lihulas Oja tänaval ja sinna asub elama 30 psüühilise häirega inimest.

„Kui sotsiaalvaldkonnas midagi uut valmis saab, tingimused paranevad, inimestel on uued võimalused, siis see on puhas rõõm,” ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

Kõik kolm maja näevad välja ühesugused – igaühes on olemas kümme ühekohalist tuba ja suur köök-elutuba, lisaks tualettruumid, terrass ja abiruumid. Hoonete ümber veel haljastust ei ole – see on planeeritud kevadesse. Samuti ei ole hoonetes veel mööblit.

Kolmes majas on kokku pinda 765 ruutmeetrit ja seal asub tööle 15 inimest.

Omaniku järelvalvet teinud Siim Suits Tarindiprof OÜst ütles, et tegemist oli raske ehitusega, kus tuli arvestada pinnase geoloogiliste iseärasustega. „Ehitaja sai sellega ilusasti hakkama,” ütles Suits.

Kolm erihoolekande maja ehitas Mercur Trust OÜ.

„Kihvt asi on valmis saanud,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets.

Kolme kümnekohalise peremaja ehitamine maksab 1,04 miljonit eurot. Sellest 85 protsenti katab  Euroopa regionaalarengu fond, mille eesmärgiks on luua psüühilise erivajadusega inimestele tänapäevasemad ja kodusemad elutingimused ning parandada nende võimalusi osaleda kogukonna elus ja tarbida avalikke teenuseid.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lihulast
5 aastat tagasi

Kas Lobja on esimene asukas, et juba kohal ja esirinnas
😂