Lääneranna volikogu juhiks sai Rait Maruste

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Lääneranna vallavaolikogu uus esimees on Rait Maruste. Foto Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu valis neljapäeval esimeheks senise volikogu opositsiooni juhi Rait Maruste.

Maruste kandidatuuri seadis üles tema fraktsioonikaaslane Külli Raudsik. Maruste poolt hääletas 11 vallavolikogu liiget – lisaks seitsmele opositsiooni liikmele toetas tema kanditatuuri ka neli koalitsioonisaadikut.

Teine kandidaat volikogu esimehe kohale oli senine volikogu aseesimees Vallo Kappak, kelle kandiatuuri esitas Janar Sõber. Kappak sai volinikelt kümme häält.

„Demokraatia on töötanud. Ei saa öelda, et see oleks mu unistuste amet, aga võtan selle saatuselöögi vastu ja teen tööd nagu vähegi oskan ja saan,” ütles Maruste.

Varbla kandis elav Maruste kuulub Reformierakonda ja kandideeris Lääneranna vallavolikokku teise tulemuse saanud valmisliidus Nelja Valla Ühisjõud. Maruste kogus 125 häält, mis oli oma valimisliidu parim ja hilisema vallavanema Mikk Pikkmetsa järel üldse teine tulemus.

Lääneranna vallavolikogu valis uue esimehe, sest selle senisest esimehest Arno Peksarist sai Lääneranna vallavanem septembris ARV-õnnetuses hukkunud Mikk Pikkmetsa asemel.

Fotod Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aksel
3 aastat tagasi

Normaalne,ometi said kommunistid põske,aga eks nende kommude endi hulgas oligi reetureid. Samas igati mõistetav tulemus ,kesse ikka tahaks volikogu esimeheks poksijast kruusakaevajat.

Kas
3 aastat tagasi

Lääne- Nigulas oleks ka aeg vahetus ära teha, muidu sumbub siin kõik lõplikult. Reformierakond on vabariigi populaarsem partei, tuleb ka erakonnana tegutsema hakata ja volinikega aru pidada, sest põhjust on küllaga. Nõva kool on juba habemega lugu, Nõva Kilgi kahtlased rahatehingud. Imelikud rahaeraldused ja salatsemine infoga, segadused koolide juhtimisel ja personali värbamisega jne.

Back to the USSR
3 aastat tagasi

Euroopa väärtused tulevad nüüd Läänemaale veel suurema kiirusega,
elagu Brüssel!

Läänlane
3 aastat tagasi

Super!

Tiit
3 aastat tagasi

Väga hea uudis meile. Volikogu on kohe teist nägu.

Lääneranna valla kodanik
3 aastat tagasi

Väga hea uudis üle pika aja . Demokraatia võit, lõpuks ometi.

juss
3 aastat tagasi

Hääled 11:10, millisest demokraatiast jutt käib?

Jass
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Demokraatia ju tähendabki enamuse võitu. Ükskoik, kui napp v ülekaalukas see enamus on. Ja kui vaadata poliitilist pilti seal, siis igati teretulnud, et ka nn opositsiooni esindaja mängib olulist rolli.

Nagu Aksel
3 aastat tagasi

Ossa :O