Vallavanema lesk: palusin arstidel abikaasa hingamisaparaat lahti ühendada

Lääne Elu

info@le.ee

Mikk Pikkmets
Mikk Pikkmets

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets kolis pärast viit Brüsseli aastat laste ja abikaasaga Eestisse maale elama ja elas siin unistuste elu – kuni tänavu septembris juhtunud raske õnnetuseni.

Endise vallavanema lesk Maarja Pikkmets rääkis Eesti Ekspressile tänavusest raskest aastast.

29. detsembril saab kolm kuud päevast, kui Maarja palus arstidel lahti ühendada abikaasa hingamisaparaat, sest „temas ei olnud enam elu“.

Õnnetuse päeval, 19. septembril aitas vallavanem oma õel lambaaedikut parandada, kuid ATV-d, millega ta sõitis, tabas rike.

Kell 11.37 valis Maarja mehe numbri, et talle Saaremaalt helistada. Mikk ei vastanud. Hiljem selgus, et täpselt sel hetkel oli juhtunud õnnetus – ATV- l tuli ratas alt ja sõiduk paiskus teelt välja.

Miku õde, kes sõitis Miku taga, nägi, kuidas Mikk päästis lapse elu – haaras poisi ja kukkus ise nii, et käsi enam pead toetamas polnud. Teadvuse kaotanud mees viidi kopteriga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Poiss pääses suuremate vigastusteta.

Maarja püüdis Miku juurde haiglasse pääseda, kuid intensiivraviosakonda koroonapiirangute tõttu ei lastud. Järgmisel päeval lubati Maarja koos Miku vanema vennaga siiski voodi juurde. Mikk nägi enda moodi välja, erilisi väliseid vigastusi näha polnud. Vaid mõned luumurrud.

„Ja siis ühel päeval haiglast helistati, et kas saate ruttu tulla. Saime aru, et enam pole võimalik seda protsessi pikendada. Ravimid ei mõjunud. Tema aju oli surnud. Lõpuks lihtsalt vaatasime ekraanile, kuni kõik näitajad kriipsuna jooksid.“

Maarja soovis, et Mikule tehtaks kaks ärasaatmist. 5. oktoobril kogunesid Pärnamäe krematooriumi pere, lapsed ja lähemad sõbrad. Pikkmetsa ametlik ärasaatmine oli 9. oktoobril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
3 aastat tagasi

Ei ütle midagi taunivat, aga mulle on vanemad maast madalast selgeks püüdnud teha, et elule varitseb oht igal sammul. Hommikul uksest välja astudes on esimene mõte, kuidas ohutult liikuda punktist a punkti b. Kui õhtuks oled tervena kodus, siis järelikult see toimib. Surma võib saada ka mitte atv-ga kihutades, vaid tänaval libastudes pea ära lüüa nii, et enam sinust elulooma pole.

Watson
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Elementaarne, et kui lähed langevarjuhüpet tegema siis võtad ikka langevarju kaasa, aga mitte ei lase ennast niisama alla maa poole. Kiiver pähe, turvavöö kinni jne jne on elementaarsed elu säilitavad ohutusvõtted peaksid olema isikute tavakäitumine ja nii lihtne see ongi. Kaastunne lähedastele.

Mupo
3 aastat tagasi

Nüüd võiks selle Lääneranna kolhoosi likvideerida, vähemalt nime. Ehk oleks ka mõistust koolide kinni panemise asemel koolihooned osaliselt lammutada või neile lisafunkrsioon otsida. Kui maja suur, tuleb teha väikse. 400 last vajavad kooli kodukohas, muidu on varsti 40 last vaid.

Karm värk
3 aastat tagasi

Kaastunne, kahju elamata elust. Samas peaks ka siinsel juhul ikka kordama vana tõde, et alati tuleb kanda kiivrit olenemata muudest põhjustest, aitab tulevikus äkki teistel fataalsust ära hoida.

Jõudu!!!
3 aastat tagasi

Hirmsamast hirmsam lugu ikka sai juhtuda. Milleks, kellele….??? Aga õnnetused juhtuvad kahjuks ikka mööda inimesi. Kurb, aga tõsi.
Ole tugev, pea püsti, leia töö, kasvata põnnid suureks!! Elu läheb edasi!

mälestus
3 aastat tagasi

Ma usun, et paljud meist mõtlevad jõulude ajal neile, kes meie hulgast lahkunud. Arvan, et kui abikaasa poleks soovinud praegu sellest rääkida, siis poleks keegi sellest ka kirjutanud. Kui lugesin seda artiklit, siis mõtlesin kui raske otsuse pidi abikaasa tegema, andes loa hingamisaparaat lahti ühendada. Vahel kummitab mõni otsus meid terve elu..äkki oleks…Soovin perele südamerahu ja kauneid mälestushetki koosveedetud ajast.

milleks
3 aastat tagasi

selliseid artikleid produtseritakse, midagi pole enam püha, lehed on muutunud saasta tootjateks

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  milleks

Saast, mida meediale süüks panna, on, kui propageeritakse oma vanemate, rahvuse, soo, kodumaa ja Jumala salgamist. Lugu rahva poolt valitud juhi saatusest on küll üllatav aga isegi Piiblis kirjeldatakse taolisi palju. Elu ongi habras. Tundkem aukartust ja mõelgem igavikule. Isiklikult mulle oli uudiseks ATV ratta alt äratulek, mis pole vist tavalisim avarii põhjus.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  milleks

TV pole parem, vägivald ja seks vaheldumisi, sekka sisutut lavašõud. Samas ei saa kommertskanaleid süüdistada, sest pakutakse täpselt seda, mida rahvas vaadata tahab. Seega ei ole meedia sugugi hullem kui selle tarbija.

Rahva
3 aastat tagasi

arvamust saasta näitamisel küll keegi veel küsinud pole. Siiamaani on ikka kanalite omanikud muusika tellinud.