Lihula ja Virtsu noored olid edukad „TV 10 olümpiastardi” avaetapil

Keiro Ristikivi (valges särgis) võitis kaks hõbemedali nooremate poiste 60 m jooksus ja kõrgushüppes. Foto: Aile Alberg
Keiro Ristikivi (valges särgis) võitis kaks hõbemedali
nooremate poiste 60 m jooksus ja kõrgushüppes. Foto: Aile Alberg

Pärnu kergejõustikuhallis oli „TV 10 olümpiastardi” 2018/2019 hooaja esimene etapp. Sel aastal võistlevad noored nagu ikka kahes vanuserühmas. Nooremate spordilaste vanusegrupis võistlevad sellel hooajal 2007-2008 ja vanemate vanusegrupis 2005-2006 sündinud sportlased. Võistluste esimesest etapist võtsid edukalt osa ka Lihula gümnaasiumi ja Virtsu kooli sportlased.

Kevadeni kestev võistlus Pärnumaa sarjas, tõi esimesele etapile väga palju lapsi. Kindlasti andis selleks põhjuse, et üks võistluste programmis olev esimese etapi ala oli kõikidele sportlastele 60 meetri jooks. Kõige põhilisem, kõige lihtsam ala, just sellepärast, et võidujooks sõbraga peaks olema lapse esimene emotsioon ja võistlus. Kokku tuli kõigis neljas võistluses sprintima 124 sportlast. Neist enim, nooremas vanuses, kus stardijoonele kummardus nii tüdrukuid, kui ka poisse 35. Sprindile lisaks võistlesid nooremad tüdrukud ja poisid kõrgushüppes, vanemad poisid teivashüppes ja vanemad tüdrukud kuulitõukes.

Meie noortel oli väga edukas spordiõhtu. Kokku püstitasid üheksa meie koolide sportlast 13 isiklikku rekordit, võideti kaks medlait ja seitse kohta esikümnes. Iga laps sai hakkama eneseületamisega ja mis peamine, kodukooli au kaitsmine tugevas võistluskonkurentsis ja heades tingimustes pani meie noortel silmad särama. Just võistlemine ka Pärnu linnakoolide ja sealsetes kergejõustikuklubis igapäevaselt harjutavate lastega koos, on õpetlik ja väärtuslik.

Keiro Ristikivi võitis nooremate poiste mõlemal kavas olnud alal hõbemedali. Lihula gümnaasiumi viienda klassi õpilasele tõid kaks iskiklikku rekordit 60 m sprindiaeg 9,41 ja kõrgushüppes ületatud tulemus 1.30. Mainimist väärib, et Keiro ise on 1.41 pikk, seega läheneb ta jõudsalt oma kasvu ületamisele.

Vanemate poiste sprindis tegid mõlemad Lihula poisid samuti elu kiireimad jooksud. Paul Lomp sprintis 9.06 sekundiga ja oli väga tihedas konkurentsis kaheksas. Finaali, kuue hulka viinuks 0,09 sekundit kiireim jooks. Raikko Kanter parandas samuti oma marki, saades 9.74-ga 14.koha.

Nooremad tüdrukud olid samuti väga tublid. Suure arvu jooksjate hulgas sai Helena Klimpuš, Lihula koolist kirja isikliku rekordi 10,30 ja oli sellega 18. koha omanik. Tema kooliõde Liset Kurnim jooksis 10,61 ja Virtsu Kooli õpilane Kertu Kesküla 10.68. Kõrgushüppes ületas Helena Klimpuš rekordilise 1.05 ja oli sellega üheksas.

Vanemate tütarlaste grupis tegid meie noored ilusad üllatused kuulitõukes. Virtsu kooli tüdrukud Keitlyn Suur ja Maryan Mikiveer tõukasid ennast finaali. Keitlyn sai lõpuks väga kõrge neljanda koha, tulemuseks talle 8.57 ja Maryanile kaheksas koht, tulemuseks 8.06. Taas oli tegu mõlema kergejõustikunoore isikliku margiga.

Samuti isikliku rekordi tõuganud Kerlin Rüütel Lihula koolist jäi esimesena finaalist välja, talle üheksas koht.

Sprindis olid meie kolm neidu kõik 0,04 sekundi sees. Trennikaaslastest kireim oli Maryan Mikiveer, talle ajaks 9.40 ja 13 koht. Keitlyn Suur jooksis 9.41 ja Kerlin Rüütel 9.44. Meie tüdrukutelt elu kiireimad jooksud. Kokku sprintis 26 vanema grupi tüdrukut.

Kõiki neid Lihulas treenivaid spordilapsi võib kergejõustikuvõistlusel taas näha juba 5.detsembril peetaval Haapsalu järelkasvuvõistlusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments