Riigikogu katuseraha üllatas saajaid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jaak Vasar. Foto: Arvo Tarmula
Jaak Vasar. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu ajakirjanik oli reedel nagu päkapikk, kes tõi ootamatult hea uudise, et riigikogu katuserahade kohta.

Haapsalu muusikakooli direktor Jaak Vasar tunnistas, et on üllatunud, et erakond Isamaa koolile 50 000 eurot annab. „Ma olen raha küsimas käinud ainult Haapsalu linnavalitsusest, ma isegi ei tea, kuidas see raha meile otsustati anda,” ütles Vasar.

Vasar märkis, et luges katuserahast Lääne Elu veebist, kuid arvas esiti, et see on nali. „See on nagu välk selgest taevast,” ütles Vasar.

Vasar ütles, et raha kulub kooli teise korruse klasside renoveerimiseks, et need oleksid helikindlad. Kui klasside seinad kostavad läbi, segab see kõrvalruumis tunni andmist.

Läänemaa pensionäride ühenduse esimees Reet Kaar ütles, et sotside eraldatud 3000 eurot läheb lonegusarja pidamiseks. Kaare sõnul saab selle raha eest korralada seitse loengut. Keskmiselt käib pensionäride loengul 40 inimest. Kaar kuulis toetusrahast Lääne Elult.

„Lugesin ajalehest, et riigikogu jagab katuseraha. Pöördusime Neeme Suure poole, et kas meie ka saaksime. Umbes kuu aega tagasi rääkisin Suurega,” ütles Kaar.

Lääne-Nigula volikogu esimees, rahandusministeeriumi regionaalhaldustalituse Läänemaa talituse juhataja Neeme Suur kandideerib kevadel sotside nimekirjas taas parlamenti. „Suur käib meid ikka vaatamas, suvel pensionäride kokkutulekul ja varsti tuleb jõulukontsert,” rääkis Kaar.

EELK Haapsalu koguduse juhatuse liige Madis Kütt arvas esialgu, et jutt käib Tallinna toomkirikust. „Mul ei ole aimugi, kuidas see raha tuli, sest ei Tiit Salumäe ega mina ole vabaerakonnaga seotud,” ütles Kütt. „Haapsalu toomkirikus oleks väga palju teha, näiteks võiks panna uue valgustuse esinejate jaoks.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
5 aastat tagasi

Äärmusest äärmusesse – ühed otsivad, kust konkreetse asja jaoks raha saada ja teistel tuleb samas nüüd otsida, mida taevast kukkunud rahaga teha.

Kodanik
5 aastat tagasi

Üksi erakond ei ole kellelegi raha andnud, see riigi raha ehk siis maksumaksjate raha

läänlane
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Üksi erakond??? Millest jutt? Ega üksi olla saagi, sellel ju riigikogu taga.