Lääneranna vald on oma kotkaga rahul

Kuigi Lääneranna sümboolika ei vasta heraldika nõuetele, on vallavalitsuse hinnangul sümbolil äratuntav kotkas ja sellega on kõik korras.

Lääneranna vallavanema Mikk Pikkmets selgitas neljapäeval vallavolikogus, et vald on vastanud 17. septembri heraldikakomisjonilt tulnud kirjale, kus teatati, et nende arvates ei ole vapil kujutatud lind kotkas. „Vastasime, et meie arvates on ta kotkas ja sellele kirjale ei ole tänaseni ühtegi vastust tulnud,” ütles Pikkmets. Ta lisas, et teisipäeval sai vald riigikantseleilt ka e-kirja, kus küsiti, kas vald jääb oma seisukoha juurde. „See ei ole ametlik pöördumine,” selgitas Pikkmets volikogule.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi peab omavalitsus sümboolikat välja töötades esitama kavandi heraldikakomisjonile, kes omalt poolt jälgib, kas see vastab nõuetele või mitte. Kui kavand seadusele vastab, saab volikogu omavalitsuse sümbolid ja nende kasutamise korra kehtestada. Kui kavand ei vasta tingimustele, siis sümboleid kehtestada ei saa.

Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed on pakkunud Lääneranna vallavalitsusele saadetud kirjas välja konsultatsioonivõimaluse, et vapp heraldika nõuetega kooskõlla viia.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
3 aastat tagasi

Mina näen näiteks seal nn.kotka taustal tähepaari SS