Haapsalu sai uue vapi- ja aukodaniku märgi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu vapimärk (vasakul) ja aukodaniku märk. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu vapimärk (vasakul) ja aukodaniku märk. Lemmi Kann

Läinud nädalal jõudsid Haapsalu linnavalitsusse uued vapimärgid ja aukodaniku märgid, mis telliti OÜ-lt ARS Vasetööd.

„Uutel märkidel vahetati ära vapp ja mugandati ka kinnitust. Kõik muu jäi samaks,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Märgi tegemisel on kasutatud nii hõbedat kui ka kulda prooviga 999.
„Võttis aega, mis võttis, aga asja sai,” kommenteeris märke Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Uus Haapsalu vapp meeldib mulle väga ja märgil näeb see ka ilus välja.”

Märgid tehti ka kandjasõbralikumaks. „Vanast märgist jäi pintsakurevääri sisse ikka igaveseks ajaks auk kah mälestuseks,” muigas Sukles. Uutel märkidel on peenike kinnitusnõel.

Uute märkide numeratsioon algab taas ühest ja esimene neist antakse välja 2019. aasta veebruaris, vabariigi aastapäeva puhul toimuval linnapea vastuvõtul.

Aukodaniku märke antakse Haapsalule osutatud teenete eest või linna erilise austusavaldusena ning seni on selle saanud üheksa inimest.

Haapsalu vapimärke, mida antakse linnale osutatud eriliste teenete eest, on välja antud 47.

Haapsalu linnavalitsus ootab linnakodanike ettepanekuid isikute kohta, kellele anda Haapsalu linna vapimärk ja aukodaniku aunimetus.

Haapsalu linnavalitsus ootab ettepanekuid aukodaniku ja vapimärgi saaja kandidaatide kohta tuleva aasta 1. jaanuarini. Aunimetamise andmise taotlus peab sisaldama vapimärgi või aunimetuse saaja isikuandmeid, tegevusala ja teenete loetelu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
5 aastat tagasi

Eelmine vapimärk oli sõna otseses mõttes ära lörtsitud, võinuks teenida rohkem sõbramärgi nime. Miks ma nii ütlen? Mõelge, kas jagajad järgisid ikka eesmärki – linnale osutatud ERILISTE teenete eest.

Ka linnakodanik
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Mis mõttes “ära lörtsitud” ?