Lääneranna vald tahab tuuleparke maksustada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Eesti tuuline rannik sobib hästi elektritootmiseks. Vaade Virtsust põhja poole jäävale Esivere tuugenipargile. Urmas Lauri

Lääne-Eesti tuuline rannik sobib hästi elektritootmiseks. Vaade Virtsust põhja poole jäävale Esivere tuugenipargile. Urmas LauriLääneranna vallavolikogu liikme Rait Maruste algatusel on ettevalmistamisel pöördumine riigikogule ja valitsusele – eesmärgiga saada õigus kehtestada vallas uusi kohalikke makse.

„See ei tähenda, et me hakkame seda kohe tegema. Me tahame õigust seda teha. Pigem on see appikarje. Kui vait olla, siis arvatakse, et kõik on korras,” ütles Maruste Lääne Elule.

Kohalikul omavalitsusel on ka praegu õigus kehtestada makse, kuid neist laekuv tulu on marginaalne. Kehtestatud on neid 27 linnas ja vallas, Eestis on kokku 79 kohalikku omavalitsust. Kuuest võimalikust maksust on kehtestatud kolm – parkimis-, reklaami- ning teede ja tänavate sulgemise maksu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tundub,
5 aastat tagasi

et hell teema.

Pensionär
5 aastat tagasi

Loomulikult tuleks maksustada, mina tarbijana pean maksma peale sunnitud rohelise energia kasutamise eest lisatasu, kuigi ma pole selle kasutamiseks soovi avaldanud.

läänlane
5 aastat tagasi

Visuaalse reostuse eest tulebki maksta.

Kirk
5 aastat tagasi

mina kastan oma aias kogutud vihmaveega taimi, aga aktsiisi selle pealt maksma ei pea. Kas pole kummaline, et selline asi tasuta kätte tuleb?

Arvos
5 aastat tagasi

Koomikud. Peaks minema sinna küsima autole tekitatud kahju eest kohalikel kruusateedel sõitmisel. Ega raha ei olekski oluline aga see oleks appikarje, et olgu asfalt olla.

Nimi (kohustuslik)
5 aastat tagasi

Täielik lollus, toodetakse taastuvenergia abil elektrit mis on niiöelda roheline energia mis ei kahjusta keskkonda ja siis tuleb idee sellist tegevust maksustada. Minge maksustage puidu või mõne muu jamaga kütjaid. Jalgratturitele peaks ka maksu peale panema liiga vähese saaste tekitamise eest.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Mõnikord on abiks, kui artikkel läbi lugeda ja kaasa mõelda.

Kodanik
5 aastat tagasi

Ma toodaks ka midagi ja ei maksaks kellelegi makse. Nii need asjad ei käi. Mis kasu vald sellest saab et need tuulikud nende maa peal on?

see on kapitalism
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

kui tuulik on valla maa peal, siis saab vald sellest renditulu või hoonestusõiguse tasu. kui tuulik on eraomaniku maa peal, siis ei saa vald sellest mitte midagi.
nii käivad asjad!