Aivar Viidik liitus Reformierakonnaga ja kandideerib Läänemaalt riigikogusse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Aivar Viidik. Foto erakogu

Hiiumaa volikogu esimees Aivar Viidik liitus Reformierakonnaga ja kandideerib riigikogu valimistel Lääne-Eestis – Läänemaa, Saaremaa ja Hiiumaa valimisringkonnas.

“Teen seda eelkõige nii oma kodukoha Hiiumaa kui kogu Lääne-Eesti piirkonna arengu ja inimeste hüvanguks,” ütles Viidik. Ta lisas, et Tallinnast vaadates võib Lääne-Eesti ja saared tunduda kauge ääremaana, kus vaid suvel elu käib. “Tegelikult aga elavad siin usinad ja nutikad inimesed, kellel on piisavalt ettevõtlikkust, et arendada nii kogukonda kui Eestit tervikuna. Kuna aga päris kõik vabaturu reeglid ääremaadel ei kehti, vajab Lääne-Eesti rohkem nii riigi hoolimist kui tuge. Nimetame seda siis regionaalpoliitikaks. Just selle parimal moel elluviimisele kavatsen keskenduda,” lausus Viidik.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas märkis, et Aivar Viidikul, kes on töötanud aastaid Maalehe peatoimetajana, on kindlasti laiem vaade Eesti maalelule. “Pärast haldusreformi on Eesti omavalitsused tugevamad ja Reformierakond tahaks liberaalse erakonnana neile tegutsemisvabadust juurde anda, et otsused, mis inimeste elu mõjutavad tehtaks nende kodu lähedal,” ütles Kallas.

“Reformierakonna Hiiumaa piirkonna juhatus on otsustanud, et soovime Reformierakonna nimekirjas Riigikogusse kandideerimas näha üht tugevat kohalikku kandidaati. Oleme väga rõõmsad, et Aivar võttis vastu meie ettepaneku ja liitus meeskonnaga,” ütles erakonna Hiiumaa piirkonna esimees Peep Lillemägi.

“Volikogu esimehena tugevat mandaati omav põlishiidlane Aivar, kes viimaste aastate jooksul juhtinud Hiiu meele ja keele maailmavallutust nii etenduse Mamma lood kui ka Hiiumaa kultuuri tutvustava raamatusarja ellukutsujana on kindlalt parim inimene esindama hiidlasi Riigikogus,” lisas Reformierakonna piirkonnajuht.

Aivar Viidik on lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal. Ta on töötamud Eesti Ekspressi tegevtoimetaja ja Maalehe peatoimetajana.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments