Aivar Sõerd: Ma ei poolda uut maksu

Lääne Elu

info@le.ee

Kohalike maksude loetelu on seaduses päris pikk. Kohalikud omavalitsused on kasutanud kasinalt võimalust kohalikke makse kehtestada. Olin ise selle seaduse tegemise juures. Ma saan aru, et kohalikel omavalitsustel on keeruline hakkama saada, saan aru ka ideest turistimaksu kehtestada, aga – arvestades, missuguse maksuralli on meist Jüri Ratase valitsuse ajal üle käinud, pooldan ma pigem maksurahu. Mina ei pooldaks küll praegu ühtegi uut maksu.

Hajaasustuse koefitsient on tasandusfondi sisse arvestatud. Kust see täiendav raha peaks siis võetama? Ma mõistan, et hajaasustus tekitab probleeme, aga probleeme tekitab ka tiheasustus.

Aivar Sõerd, riigikogu liige, Reformierakond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
\"Ekspert\"
5 aastat tagasi

Ekspert Sõerd on jälle pildile saanud. Oodake rahulikult ära, kuni eksperdi partei võimule pääseb. Siis hakkab ta kohe pooldama kõiki neid asju, mida ta täna ei poolda. Üleüldse mis mõte on selliselt ekserdilt arvamust küsida?