Läänemaa Turismi veebirakendus sai konkursil auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Annika Mändla
Annika Mändla

Hiiumaal peetud Lääne-Eesti turismikonverentsil kuulutati välja Lääne-Eesti parimad turismiarendajad ja turismiteod. Läänemaa Turismi veebirakendus „Suvi Haapsalus” sai turismiteo kategoorias kolmanda koha.

Mõlemas kategoorias esitati kokku 18 kandidaati, mille seast valis žürii Lääne-Eesti parimaks turismiarendajaks Lottemaa Teemapark OÜ ja turismiteoks Viirelaiu majakavahi puhkekompleksi arendamise.

Veebirakenduse „Suvi Haapsalus” kohta ütles Läänemaa Turismi tegevjuht Annika Mändla, et sel aastal otsustati trükis „Kaks nädalat Haapsalus” välja andmata jätta ja selle asemel koguda suveürituste info veebirakendusse.

Mändla selgitas, et veebi peamine eelis trükise ees oli see, et infot sai lihtsalt lisada ja muuta. „Muidu oli ikka nii, et midagi lisandus või muutus kellaaeg, aga voldik oli juba trükitud. Meie eesmärk oli koostada võimalikult õige sündmuste kava,” rääkis ta.

Teise eelisena nimetas Mändla, et kui trükis oli välja läinud, siis hakkas see oma elu elama ja puudus ülevaade, kui palju inimesi seda tegelikult kasutas. Veebis on aga võimalik mõõta, kuidas kava kasutatakse.

„Tulemused on  väga head,” kiitis Mändla. „Suvi Haapsalus” lehel käis suve jooksul üle 10 000 külastaja. Üks külastaja käis lehel keskmiselt kaks korda ja oli lehel 2 minutit ja 7 sekundit. 89 protsenti kasutajatest olid eestlased, 5,4 protsenti soomlased. Kolm neljandikku külastajatest olid naised ja kõige rohkem vaatasid sündmuste infot 25–34aastased inimesed. 52 protsenti lehe külastajatest tegi seda mobiiltelefonis, 41 arvutis, 7 tahvelarvutis.

Mändla ütles, et kuna kasutajate tagasiside on olnud hea, on algselt ainult suveks mõeldud veebirakendus plaanis avada ka muul ajal aastas. Veebirakenduse tegi Peeter Särg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments