5

Elurikkuse erakond jättis läänlased külmaks

Elurikkuse õhtut oli kuulamas lisaks ajakirjanikule üks inimene. Arvo Tarmula

Esmaspäeva õhtul korraldas Toomas Trapido Uuemõisa lossis elurikkuse õhtu.

Trapido on loodava Elurikkuse Erakonna kõneisik. Tema teemad on tänapäevane ja rikastav haridus, keskkond ning kogukondade ja ühistegevuse Eesti.

Lisaks Lääne Elu ajakirjanikule ja fotograafile oli Elurikkuse Erakonna kõneisikut Trapidot kuulama tulnud ühenduse Eesti Metsa Abiks Haapsalu grupi esindaja Kätlin Tamm, kuid Trapidot ennast ei olnud kohal. Tema asemel esines Enn Kaljo. Viimane teatas, et Trapido on haigeks jäänud ja tuleb Haapsallu esinema jaanuaris.

Kaljo ei lasknud ennast heidutada publiku vähesusest. „Nagu Tõnis Mägi ütles kontserdi kohta – isegi kui saalis on üks inimene, ma ikka laulan,” ütles Kaljo.

Ta rääkis 10. novembril Türil loodava erakonna metsaplaanidest. Kindlasti tuleks piirata seniseid raiemahte ning kehtestada kõigile 15. aprillist 15. juulini raierahu. Samuti tuleb keelata metsa raiumine aasta jooksul pärast metsa ostmist. „Metsas taastub 300 aastaga terviklik ökosüsteem, siin räägitakse sajast aastast, see on alles täiskasvanuks saanud mets, seal pole mitut tasandit sees,” rääkis Kaljo.

Lisaks rääkis Kaljo loodava erakonna toimimisest. Tema sõnutsi on teised erakonnad üles ehitatud kui püramiidid – on tipp, selle all väike grupp, kes juhib, siis keskkoht, kes töötab selle nimel, et tipp säraks, ja kõige all on lihtliikmed. „Nendest paljud ei tea midagi ja osad ei tea sedagi, millise erakonna liikmed on,” ütles Kaljo.

Tema sõnul on Elurikkuse Erakond vastupidine. „Tekitada erakond, mis justkui polegi erakond,” ütles Kaljo eesmärkide kohta.

Läbi spetsiaalse veebiplatvormi saaksid häid ideid esitada kõik inimesed ja huvigrupid. Tema sõnul peab hea idee olema mina-ülene ja lähtuma ühiskonnast kui tervikust. „Püüda mediteerida nendele teemadele ja saada vastused kätte, mis see on hea ka jätkusuutlikult igapäeva protsessis,” selgitas Kaljo.

Elurikkuse Erakond on plaanis asutada 10. novembril Türil. „Peaks selleks ajaks saama 500 inimest liikmetena kirja, vähemalt me kõik usume seda,” ütles Kaljo.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kilu
kilu

See erakond ju täitsa punane multikulti seltskond. Ilmselgelt asja uuriv kodanik pole huvitatud. Loodavad, et minnakse looduse kaitsega ülesköetava emotsiooniga kaasa ja muud jura, mis kaasa tuleb, ei märgatagi.

Tont
Tont

See on üks mõistlik erakond- mida vähem liikmeid, seda vähem tülisid.

Kersti
Kersti

No see on küll nali, tundub.

Läänlane
Läänlane

See naisterahvas kangesti Kätlin Tamme moodi.

tühi väli igav liiv
tühi väli igav liiv

Et üldse keegi mõtleks selle peale, et neid kuulata, tuleb nimest alustada. Mis Elurikkuse?????? Anna abi!

wpDiscuz