Riigikontroll kritiseeris Nõva kujundusraiet

Andra Kirna

andra@le.ee

Nõval Peraküla ja Rannaküla vahel tegi riigimetsa majandamise keskus 2021. aastal kujundusraiet, mis nüüd on sattunud kriitika alla. Foto: Andra Kirna

Nõval Peraküla ja Rannaküla vahel tegi riigimetsa majandamise keskus 2021. aastal kujundusraiet, mis nüüd on sattunud kriitika alla. Foto: Andra Kirna

Märtsis avaldatud riigikontrolli auditis sattus kümne teise Eesti looduskaitsealadel tehtud raie hulgas kriitika alla ka 2021. aastal Nõva looduskaitsealal tehtud kujundusraie.

Auditi tegemiseks tellis riigikontroll eksperthinnangu Eesti loodusuurijate seltsilt (ELS). Eksperthinnangus tõi ELS Nõva looduskaitseala kujundusraie puhul välja kuus eksimust. Raie läbiviimise juures heideti ette, et raiuti külmumata pinnasega ega arvestatud kaitsealuste liikide häiringutega pesitsusperioodil; Natura elupaigatüübi raiel rikuti seatud tingimusi. Etteheiteid jagus ka keskkonnaametnike aadressil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
11 kuud tagasi

Nii.oodi tegutsebki see “kindlates kätes hoidev eesti” a riigikontroll pidagu lõuad ja teenigu edasi…

Imeline Eesti
11 kuud tagasi

Kui juba Riigikontroll võtab “eksperdi” rolli suvaliselt endale, siis on midagi väga mäda. Äkki jääb iga kingsepp ikka oma liistude juurde!

ametiasutus
11 kuud tagasi

viibutab näppu , ehk kes vana asja meelde tuletab sellel silm välja

krõmpsluu
11 kuud tagasi

Need kes enamuse Eesti metsadest on maha parseldanud elavad edasi nagu kuninga kassid.Elame juba nagu vanas punases liidus kus parteilased olid pühad lehmad.

eksole jah
11 kuud tagasi
Reply to  krõmpsluu

ja omal on ikka natuke kade meel ka, et neil parseldajatel oli nutikust õigel ajal õiges kohas olla ja elavad paremini, kui sina?

miikael
11 kuud tagasi
Reply to  eksole jah

oh ei,valel ajal vales kohas olid mees ja naine sinu eostamise ajal, ülejäänud on kõik õigel kohal olnud, miks peaks kade meel olema. nii tore ju kui varandust saab kokku ajada õigel ajal õiges kohas olles, vabaturumajandus ju lihtsalt fantast.

Kati Nõdra
11 kuud tagasi

Kellelegi kitli peale andmine ka ümber nimetada kellegi keha kujundamiseks?

KELLELEGI
11 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Hämmastav, braavo! Ometigi üks inimene, kes teab!