Läänemaal saab ainult 48 majapidamist riigi toel kiire interneti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Kogu Läänemaalt laekus 1937 sooviavaldust ülikiire interneti saamiseks, õnnelikku loosipiletit võivad loota neist ainult 2 protsenti, sest Elektrilevi ehitab ühenduse ainult 48 majapidamisele maakonnas, kirjutas portaal Geenius.

„See on näide, kuhu regionaalpoliitika või selle puudumine välja viib. Riik annab kiire interneti raha ühele ettevõttele, kes seda aga ühes maakonnas välja ei ehita, sest ta seal elektrivõrku ei oma,” kommenteeris Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus sotsiaalmeedias. „Huvitav, kas sügisel tilgutatakse teadlikult selliseid uudiseid – kõigepealt postkontorite sulgemine, nüüd kiire interneti välistamine tervel Läänemaal. Mis on järgmine?”

Lääne-Nigula vallas soovis riigi toel kiiret internetti 1290 majapidamist.

Lääne Elu proovis kaks päeva saada Elektrilevilt teada, kui palju majapidamisi on neil kavas Läänemaal internetiga liita. Elektrilevi keeldus majapidamiste arvu ütlemast.

Elektrilevi saab riigilt 20 miljonit eurot, et viie aastaga ehitada üle riigi kiire interneti võrk. Majapidamiste omaosalus on 200 eurot, ülejäänud kulu katab riik või Elektrilevi.

Postimees kirjutas, et Eestis on 80 000 kiire internetita majapidamist. 20 miljoniga saab ühenduse ehitada aga umbes 40 000 majapidamisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asjapulk
5 aastat tagasi

Saab suvalist kinu vaadata sh ilusaid naisi või mehepoegi fitnessi tegemas

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Asjapulk

Telia pulgaga jookseb porr mis ludin!

juss
5 aastat tagasi

A misasi on ÜLIkiire internet?

Miku
5 aastat tagasi

Suht suva, mobiilne on ka juba kiire. Mis seal sotsiaalmeedias enam nämmutada.

Georg
5 aastat tagasi

Kui see pole mõnitamine siis mis see on?!
LE võiks erandkorras selle uudiste kommentaarides ebatsensuurseid väljendeid kasutada.

Georg
5 aastat tagasi
Reply to  Georg

Sähh, mida kõrge pulss teeb 🙂
Tahtsin kirjutada, et selle loo kommentaaride võiks olla lubatud ebatsensuursete väljendite kasutamine.

Küsimus
5 aastat tagasi

Kas on küsitud ka suure vaikija, Rahandusministeeriumi Regionaalhalduse osakonna Lääne talituse juhi, endise maavanema, sots Neeme Suure arvamust? Kuigi ilmselt ei tea tema taaskord midagi ning valutab väga südant… Kaua võib see põhulõug tähtsates ametites ämbreid kolistada?