Kaitseliidu Hiiumaa malevkond võib Läänemaa alt minna Saaremaa alla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliidu ülem Meelis Kiili üllatas hiidlasi ettepanekuga viia sealne malevkond Lääne maleva alt Saaremaa maleva alla. Foto arhiiv

Septembri lõpus Hiiumaal käinud Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili teatas, et praegu Lääne maleva koosseisu kuuluv Hiiu malevkond oleks mõttekam liita Saaremaa malevaga, kirjutab Hiiu Leht

Kiili põhjendas ettepanekut Hiiumaa ja Saaremaa sarnasusega: „Teil on ühine operatsiooniruum, ühised ülesanded, ühine juhtimine ja logistikaliinid.”

Nüüd peavad Hiiumaa malevkonna liikmed ise otsustama, kas nad jäävad Lääne maleva alla või liituvad Saaremaa malevaga. Hiiumaa malevkonna pealik Mart Reino ütles, et ettepanek oli ootamatu ja nõuab sügavat arutelu. Hiiu malevkond arutab teemat jaanuaris toimuval üldkoosolekul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
5 aastat tagasi

Hiidlased on seda kindlasti pikisilmi oodanud, et nende käisel ilutseks embleem “Saaremaa Malev”.

Arnold
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kahtlen sügavalt, et hiidlased sellist lahendust soovivad. Aga, kui palju nad muuta saavad, kui otsus tehakse ? Eks kindlasti osa võitlejaid lahkub kaitseliidust, osad lähevad Saaremaa maleva alla ja osad jäävad Lääne maleva alla. Elades Hiiumaal, võid olla ka Tartu või Alutaguse maleva koosseisus.

Alles algus
5 aastat tagasi

Kuuldavasti, pole see ainuke “meeldiv” uudis Lääne maleva kaitseliitlastele. Tükeldamist ja lammutamist pidavat veel tulema. Ootame siis suure põnevusega, mis meist saab. Ja, mis Läänemaale jääb, kui jääb.